Συντάξεις Χηρείας: Σήμερα το ραντεβού της Αχτσιόγλου με τον σύλλογο ΑΞΙΑ – Η “πλήρης απογοήτευση” των μελών και οι προσδοκίες


Συντάξεις Χηρείας: Κρίσιμο ραντεβού Αχτσιόγλου με σύλλογο ΑΞΙΑ(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το ραντεβού της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με το ΔΣ του συλλόγου ΑΞΙΑ, τα μέλη του οποίου από το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου έχει κατασκηνώσει στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την άρση του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο σύλλογος ΑΞΙΑ εξέφραζε την πλήρη απογοήτευσή του, τόσο για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για το ελάχιστο ποσό σύνταξης χηρείας, όσο και και για την συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, ελπίζοντας πως στην σημερινή συνάντηση με την κα. Αχτσιόγλου θα ακούσουν κάτι παραπάνω για τα βασικά τους αιτήματα.

Όπως αναφέρει στην χθεσινή του ανακοίνωση ο σύλλογος ΑΞΙΑ, η κυβέρνηση αφού πρώτα με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δημιούργησε το πρόβλημα των χαμηλών συντάξεων χηρείας, με ποσά κάτω των 190 ευρώ, μετά από 15 μήνες και με την άδεια των δανειστών θεωρεί πως το “επέλυσε”. Και το “επέλυσε” πιστεύοντας πως μπορεί να ζήσει κάποιος ή κάποια με 360 ευρώ καθαρά το μήνα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Για την άμεση κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης στο 70%, που αποτελούν τα βασικά και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα του συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ, ούτε κουβέντα”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου ΑΞΙΑ.

Από την δική τους πλευρά οι γυναίκες του συλλόγου ΑΞΙΑ, παραμένουν δύσπιστες για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης πως θα βρεθεί άμεσα λύση. Θεωρούν πως πίσω απ’ αυτή την λύση δεν  “κρύβεται” η πολυπόθητη άρση του ηλικιακού κριτηρίου, παρα μόνο o ορισμός του κατώτερου πλαφόν στις συντάξεις χηρείας.

Το Armyvoice.gr πέρασε τη χθεσινή νύχτα με τις ηρωϊδες του συλλόγου ΑΞΙΑ και θα δημοσιεύσει σχετικό αφιέρωμα σήμερα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});