Συντάξεις Χηρείας: Έξω από το υπουργείο Εργασίας ο Σύλλογος AΞΙΑ – Πενθήμερη κινητοποίηση από τις οικογένειες θανόντων

Συντάξεις Χηρείας: Έξω από το υπουργείο Εργασίας ο Σύλλογος AΞΙΑ

Ο Σύλλογος ΑΞΙΑ προχωρεί σε «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» έξω από το Υπουργείο Εργασίας, μέρα και νύχτα, από σήμερα 23 Οκτωβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου.

“Είμαστε χήρες, που εδώ και 18 μήνες παλεύουμε να δικαιωθούμε και να πάρουμε την σύνταξη του ανθρώπου μας.

Η σύνταξη είναι δικαίωμα. Δεν είναι ούτε φιλοδώρημα, ούτε ελεημοσύνη του κράτους. Είναι πληρωμένες εισφορές των ανθρώπων μας.

Αφορά όλες μας και όλους μας”, τονίζουν μεταξύ άλλων οι χήρες στρατιωτικών, που βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από το υπουργείο Εργασίας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΞΙΑ:

Ο Σύλλογος ΑΞΙΑ, «που δυστυχώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «αγωνίζεται ενάντια σε όσα καθορίσθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και ειδικότερα για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης Σύνταξης Χηρείας και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης στο 70% του εκλιπόντος.

Ο αγώνας μας αφορά και τους παλαιούς συνταξιούχους αφού σε περίπτωση που δεν θα έχει αίσιο τέλος, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, το πιθανότερο είναι να έρθει και η σειρά τους, ιδίως σε ότι αφορά το ποσοστό χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, που στους δικαιούμενους από 13 Μαΐου 2016 και μετά, καθορίσθηκε σε ποσοστό 50% της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο εκλιπών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αν και διαφωνούμε κάθετα δεν αναφέρουμε στις διεκδικήσεις μας το θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων αφού αφορά άπαντες και δεν επιθυμούμε διαφοροποίηση ούτε ειδική μεταχείριση.

Άλλωστε αναμένεται και η απόφαση από το ΣτΕ της 6ης Οκτωβρίου 2017. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί στις χήρες και χήρους κόβεται η προσωπική διαφορά από την 12η Μαΐου 2016 (ν.4387/2016) και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2019 (ν.4472/2017).

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α καλεί όλους τους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων να ενημερώσουν τα μέλη τους για την εν λόγω κινητοποίηση και να την στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});