Συντάξεις Χηρείας: “Η κυβέρνηση χτίζει πλεονάσματα στην πλάτη μας” – Κατασκήνωσε έξω από το υπουργείο Εργασίας, ο Σύλλογος ΑΞΙΑΣυντάξεις Χηρείας: "Η κυβέρνηση χτίζει πλεονάσματα στην πλάτη μας"Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΡΜΑΛΗ

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έχουν κατασκηνώσει από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέλη του Συλλόγου ΑΞΙΑ, απ’ όλη την Ελλάδα, ώστε να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, σχετικά με τις συντάξεις χηρείας και την άρση του ηλικιακού κριτηρίου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως επισήμαναν μέλη του Συλλόγου ΑΞΙΑ: “Δεν πρόκειται να σταματήσουμε πριν δικαιωθούμε. Μέσω της φωνής μας, οι θανόντες θα πάρουν όσα δικαιούνται αυτοί και η οικογένεια τους. Δεν γίνεται να ζητιανεύουμε για τις εισφορές μας”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αποκαλύψεις της Βενετίας Βάση, μέλους του Συλλόγου ΑΞΙΑ, η οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε πως ο αρμόδιος φορέας, για τις συντάξεις χηρείας, δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί στα σχετικά σεμινάρια.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Ο ίδιος ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του τόνισε πως το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, δεν αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση”, ανέφερε η κα. Βάση.

“Η κυβέρνηση μας χτυπά αλύπητα. Χτίζει πλεονάσματα στην πλάτη μας”, τόνιζαν μέλη του Συλλόγου, ενώ από τις δική της πλευρά η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου ΑΞΙΑ, Χριστίνα Τσέτουρα υπογράμμισε: “Πρώτα μας χτύπησε η μοίρα και δεύτερη φορά μας χτυπά το κράτος. Το κράτος πρόνοιας που θα έπρεπε να είναι δίπλα μας, να συμπαραστέκεται και να είναι συντρέχτης στα προβλήματά μας. Δυστυχώς το έχουμε απέναντί μας!”

“Είμαστε αντίπαλοι, είμαστε εχθροί! Παλεύουμε ο ένας εναντίον του άλλου. Ουσιαστικά δεν μιλάμε για σύνταξη, αλλά για επίδομα. Ένα επίδομα που πρέπει να καλύψει μια ορφανεμένη οικογένεια”, συμπλήρωσε η κα. Τσέτουρα.

Τα μέλη του Συλλόγου ΑΞΙΑ ευελπιστούν πως θα βρεθεί λύση μετά και το ραντεβού με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου που είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος ΑΞΙΑ θα παραμείνει έξω από το υπουργείο Εργασίας για πέντε ημέρες, με τα μέλη να ευελπιστούν και σε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση τις επόμενες μέρες, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να συμβάλλει στην προσπάθεια που καταβάλουν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});