Συνυπηρέτηση στρατιωτικών: Τι απάντησε στη Βουλή ο Καμμένος για την σοβαρή καταγγελία της ΠΟΑΞΙΑ ότι το ΥΠΕΘΑ χωρίζει οικογένειες

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα “μασάει” ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή για τη συνυπηρέτηση στρατιωτικών με αστυνομικούς!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Αξιωματικών Αστυνομίας είχε καταγγείλει συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο το ΥΠΕΘΑ χωρίζει μια οικογένεια, αρνούμενο να εφαρμόσει τη νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίζει οικογένειες! Καταγγελία στη Βουλή!

Απαντώντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έρχεται στην ουσία να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες, λέγοντας ότι ουσιαστικά ο νόμος δεν εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις!

Συγκεκριμένα λέει ότι το υπουργείο “καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των περισσοτέρων αιτημάτων”.

Το ζητούμενο βέβαια η εφαρμογή του νόμου και όχι οι προσπάθειες  της υπηρεσίας να τον εφαρμόσει!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε την ολόκληρη απάντηση Καμμένου:

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε o βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με θέμα «Συνυπηρέτηση Αστυνομικών και Στρατιωτικών» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:       

Το ΥΠΕΘΑ μέσω των Γενικών Επιτελείων, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις ισχύουσες διατάξεις, που αφορούν στις τοποθετήσεις – μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού των  Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των περισσοτέρων αιτημάτων, με κύριο γνώμονα την εξισορρόπηση μεταξύ των αναγκαίων όρων για τη διαφύλαξη της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της προστασίας της οικογένειας αλλά και τη προάσπιση της Εθνικής Άμυνας.  

Η ερώτηση Χαρακόπουλου

Σύμφωνα με επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) η Ομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων σχετικά με ζήτημα της συνυπηρέτησης συζύγων Αστυνομικού με Στρατιωτικό. Σύμφωνα με την Π.Ο.ΑΞΙ.Α. το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να αγνοεί και να μην εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία σε αντίθεση με την Ελληνική Αστυνομία, με την αιτιολογία ότι ο Στρατός αποτελεί αρχαιότερο σώμα από την ΕΑΑΣ, εξάγοντας ως εκ τούτου το συμπέρασμα ότι ο αστυνομικός πρέπει να ακολουθεί τον στρατιωτικό.

Στις καταγγελίες του συνδικαλιστικού οργάνου των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ παρατίθεται συγκεκριμένη περίπτωση συζύγου Αστυνομικού Υποδιευθυντή που υπηρετεί στη Στερεά Ελλάδα, και η οποία είναι Υπαξιωματικός του Στρατού.

Ενώ μέχρι σήμερα συνυπηρετούσε στη πόλη του συζύγου της, την μεταθέτουν σε υπηρεσία των Αθηνών, παραβλέποντας ότι συνυπηρετεί με τον σύζυγο της, επικαλούμενοι ότι το Π.Δ. 100/2003, που ρυθμίζει τις μεταθέσεις των αστυνομικών -όπου στις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. ιδ ορίζεται ρητά ότι «σε περιπτώσεις συνυπηρέτησης Αστυνομικών με Στρατιωτικών, ο κατά βαθμό κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο»-, δεν το έχει προσυπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Περαιτέρω, στην επιστολή της ΠΟΑΞΙΑ καταγγέλλεται ότι οι διατάξεις του Ν. 3883/2010 «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων – θέματα διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων κλπ», όπου προβλέπεται συνυπηρέτηση στρατιωτικών με άλλους κλάδους του Στρατού και άλλα Σώματα (Αεροπορία-Ναυτικό-Αστυνομία- Λιμενικό), εφαρμόζονται μόνο για τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, αγνοώντας την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Όπως προκύπτει και από την εν γένει διαχείριση της υπόθεσης εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, υπάρχει μια ανισοβαρής προσέγγιση του ζητήματος, η οποία προκαλεί, πρωτίστως, οικογενειακά αλλά και υπηρεσιακά προβλήματα.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Πώς προτίθεσθε να ρυθμίσετε το ζήτημα της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά τη συνυπηρέτηση των συζύγων;

Ο βουλευτής

Μάξιμος Χαρακόπουλος


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});