Απτόητος συνεχίζει τον πόλεμο κατά των “φίλων” του Γκιουλέν, ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Μαζικές συλλήψεις σε Τουρκία και Κατεχόμενα.Ο Ερντογάν "ξαναχτυπά"- Νέες συλλήψεις "φίλων" του Γκιουλέν σε Τουρκία και ΚατεχόμεναΣτο πλαίσιο ερευνών με στόχο τον εντοπισμό των μελών του κινήματος Γκιουλέν στους κόλπους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η Εισαγγελία της Τραπεζούντας διενήργησε εκτενή επιχείρηση σε εννέα τουρκικές πόλεις και στα Κατεχόμενα.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί αξιωματικοί του τουρκικού στρατού στην Τραπεζούντα, στην Άγκυρα, στο Μπάτμαν, στο Μπαλίκεσιρ, στο Άγρι, στο Καρς, στην Μερσίνη, στο Μους και στο Μάρας. Αξίζει να σημειωθεί πως έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής.

Συνολικά κρατούνται 17 αξιωματικοί του στρατού, ενώ έχουν συλληφθεί και δυο πρώην μαθητές στρατιωτικών σχολείων, με τις αρμόδιες αρχές να υποψιάζονται ότι οι συγκεκριμένοι έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα και διατηρούν σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Realshave.gr

Επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στο Ακσαράι στην Κωνσταντινούπολη όπου συνελήφθησαν 18 καθηγητές.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ερευνών, πριν από λίγες ημέρες, ένας αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αναζήτησε καταφύγιο στην Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με τη σύζυγο του.

Παράλληλα οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο των διώξεων μετά και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 133 εργαζόμενους στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
Από τους υπόπτους, 101 εργάζονταν στο υπουργείο Οικονομικών και 32 στο υπουργείο Εργασίας. Από αυτούς μόνο δύο ήταν εν ενεργεία σε κάθε υπουργείο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχε διαπιστωθεί ότι οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock στο κινητό τους μέσω της οποίας οι γκιουλενιστές επικοινωνούσαν μεταξύ τους πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί για τη φερόμενη σύνδεσή τους με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 έχουν αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.