Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Πότε αναμένεται να ψηφιστεί; Τι θα γίνει με το “αγκάθι” της φωτογραφικής διάταξης που έχει το άρθρο 27; Τι αλλαγές φέρνει ο Βίτσας


Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Πότε ψηφίζεται - Τι αλλάζει ο Βίτσας στο άρθρο 27

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αύριο Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 συζητάται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το τελευταίο 48ωρο έχει πάρει πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τις φωτογραφικές διατάξεις του άρθρου 27.

Αρχικά ζήτησε από την ΠΟΜΕΝΣ και την ΠΟΕΣ να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Η πρότασή του όμως δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στην ΠΟΕΣ κι έτσι χθες έκανε ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Ανέστη Τσουκαράκη, σύμβουλο του Πάνου Καμμένου και πρόεδρο της ΠΟΕΣ όσο και με τον Δημήτρη Ρώτα πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του armyvoice.gr, ο κ. Βίτσας τους έδωσε ένα κείμενο με αλλαγές και ζήτησε τις παρατηρήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασιλοχουντικοί κήρυξαν πόλεμο στον Βίτσα για τον συνδικαλισμό!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Από όσα καταφέραμε να μάθουμε έχει “κοπεί” η φωτογραφική διάταξη που ανέφερε ότι  “Το σωματείο με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών που κατά την έναρξη ισχύος του νόμου 4407/2016 είχε ήδη συσταθεί οφείλει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του να εναρμονίσει το καταστατικό του με τις διατάξεις του άρθρου 30Γ του ν 1264/1982 και να το υποβάλλει προς έγκριση στο αρμόδιο δικαστήριο, μέσα σε προθεσμία 3 μηνών από την έναρξη ισχύος του πανόντος νόμου“.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει αντικατασταθεί από διάταξη που οδηγεί σε καταστατικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, σε μερικούς μήνες.

Η σολομώντεια λύση δεν φάνηκε να ικανοποιεί τα μέλη της  ΠΟΕΣ που βλέπουν την ελπίδα τους να χρισθούν με νόμο ως οι μόνοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών να γκρεμίζεται. Γι αυτό το λόγο μαθαίνουμε ότι απειλούν με αποχώρηση από την όποια διαδικασία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοβουλία Βίτσα για διάλογο ΠΟΜΕΝΣ – ΠΟΕΣ – Αρνείται ο Τσουκαράκης

Μένει βέβαια να καταθέσουν οι δυο πλευρές τις προτάσεις τους επί του συγκεκριμένου πλαισίου που έδωσε εγγράφως ο ΑΝΥΘΕΑ και να γίνει σύνθεση.

Αυτό σημαίνει ότι λογικά αύριο στις τρεις το μεσημέρι που ξεκινάει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής θα δούμε τι αλλαγές θα φέρει ο ΑΝΥΕΘΑ.

Το νομοσχέδιο αναμένετα να μπει στην Ολομέλεια αμέσως μετά και η ψήφισή του προσδιορίζεται για μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});