Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του συνταγματάρχη Τσουκαράκη στην Βουλή, όταν χαρακτήρισε “πόκεμον” συναδέλφους του! Το τι ακολούθησε δεν λέγεται! Δείτε τους διαλόγους


Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Πόκεμον και ...λιοντάρια στη Βουλή! - ΟΛΟΙ οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα ομιλία ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής με τη στολή του, άρχισε να χαρακτηρίζει τους συναδέλφους του …πόκεμον!

Είπε χαρακτηριστικά:


Επειδή έχουμε γίνει το μήλο της έριδος και όλα τα βλέμματα στρέφονται εναντίον της ΠΟΕΣ και σε εμένα προσωπικά από  κάποιους συναδέλφους σας, θα εστιάσω στο άρθρο 27 που είναι και το επίμαχο ενός νομοσχεδίου που έχει άλλα σημαντικότερα πράγματα να επιλύσει παρά το άρθρο 27. Ενώ λοιπόν πήγαιναν όλα εντάξει στην Λιλιπούπολη κάπου εμφανίστηκαν κάποια κίτρινα μικρά άσχημα για όλους μας γνωστά χονδρά ανθρωπάκια, τα pockemon. Όλοι γελάμε, κλαίμε με αυτά που βλέπαμε στο παρελθόν από τα Pockemon. Ερχόμαστε σήμερα στην πραγματικότητα να σας ξαναφέρουμε την ζωή εκεί που έμεινε πριν δημιουργηθούν αυτά τα παρατράγουδα.

Το τι ακολούθησε δεν φαντάζεστε! Μπορείτε να διαβάσετε όλους τους διαλόγους, από τα αδιόρθωτα πρακτικά της συνεδρίασης:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.Ε.Σ.): Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ. Κυρίες και κύριοι βουλευτές ακούσαμε από τον συνταγματάρχη κ. Τσουκαράκη να επιχειρεί να χαρακτηρίσει ως κοντά, χοντρά και κίτρινα Pokemon  συναδέλφους του.

Δεν μας εξέπληξε δυστυχώς για ακόμη μια φορά. Στις 18 Μαΐου μέσα από το προσωπικό του προφίλ άφηνε σαφή υπονοούμενα μετατρέποντας τον εαυτό του σε λιοντάρι.

Φέροντας τα γαλόνια του συνταγματάρχη και στέλνοντας το μήνυμα προειδοποιώντας ερχόμαστε. Θέλω να το δει η Βουλή αυτό το ερχόμαστε με το πρόσωπό του λιοντάρι.

Σε ποιους έρχεται άραγε; Έχω και άλλο φάκελο με τις δικαστικές ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα.
Η συμπεριφορά αυτή διχάζει. Ερχόμαστε έγραφε τότε Pokemon σήμερα. Συγχαρητήρια κ. συνταγματάρχα.

Έχουμε μια διαφορά εδώ ως πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ, ανέδειξα τα λάθη και τις παραλήψεις του σωματείου σας. Δεν σας χαρακτήρισα. Ως ΠΟΜΕΝΣ δεν στοχοποιήσαμε ποτέ κανένα συνάδελφο που διαφωνεί μαζί μας. Απλά αναφέραμε λάθη και παραλείψεις της ΠΟΕΣ. Αύριο έχουμε ανακοπή κατά της ΠΟΕΣ.

Εγώ ερωτώ θα ζητήσει πάλι αναβολή η ΠΟΕΣ; Εμείς συζητήσαμε να αφήσετε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί. Όσον αφορά το ερώτημα του κ. Σαρίδη για το θέμα των ανακοπών, τον ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση και θέλω την προσοχή για τις ημερομηνίες για το εργοδοτικό σωματείο των εμπόρων και βιοτεχνών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 Ήταν να διεξαχθεί η πρώτη ανακοπή στις 18 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και στις 15 Σεπτεμβρίου δύο μέρες πριν τη δίκη ημέρα Παρασκευή η ΠΟΕΣ κατέθεσε ανακοπή κατά της ομοσπονδίας μας. Ο λόγος που κατέθεσε την ανακοπή τότε τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν για να ζητήσει αναβολή στο δικαστήριο της Δευτέρας λόγω συνάφειας για τις 2 Νοεμβρίου.

Αναμένουμε με περιέργεια να ακούσουμε αύριο στη δεύτερη ανακοπή που θα έρθει που καταθέσαμε κατά της ΠΟΕΣ τι δικαιολογία θα βρουν για να ζητήσουν πάλι νέα αναβολή.

Για το ερώτημα που έθεσε ο κ. Υπουργός ο κ. Βίτσας για το θέμα των περιφερειακών ενοτήτων και των περιφερειών στο άρθρο 27 στην παρ. 1 γράφει επί λέξει «σε κάθε περιφερειακή ενότητα του ν. 3582/2010 μια πρωτοβάθμια ένωση ενέργειας στρατιωτικών με την επωνυμία Ένωση Στρατιωτικών  Περιφερειακής Ενότητας ……….». είναι σαφές ότι εδώ δεν αναφέρεται πουθενά πλέον η επωνυμία Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας π.χ. Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας. Ως εκ τούτου αφού δεν αναφέρεται καταργείται.

Γιατί αυτό επικαλείται το άρθρο ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι είναι γραμμένοι στις περιφέρειες, θα πρέπει να γραφτούν στις περιφερειακές ενότητες, υποχρεωτικά. Άρα, με αυτό τον τρόπο καταργούνε τις ενώσεις. Δεν θα υπάρχουν, γιατί θα πρέπει όλα αυτά τα  μέλη που είναι ήδη εγγεγραμμένα να πάνε στις περιφερειακές ενότητες.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Στη Θεσσαλία πόσες περιφερειακές ενώσεις και περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχουν;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Υπάρχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η περιφερειακή ενότητα Λάρισας και περιφερειακή τώρα Μαγνησίας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Και η Αεροπορία; Έχουμε τρεις δηλαδή; Έχουμε τρεις στην ίδια περιφέρεια.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Στην Ήπειρο κύριε Υπουργέ, δεν υπάρχει καμία περιφερειακή ενότητα. Υπάρχει μόνο περιφέρεια.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Η Ένωση στην περιφέρεια είναι δευτεροβάθμιο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Όχι, πρωτοβάθμιο είναι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Μα είναι δυνατόν; Και ο άλλος μπορεί να είναι γραμμένος και στο ένα και στο άλλο;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Όχι, σε ένα από τα δύο μπορεί να είναι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Μπορεί να είναι και να ψηφίζει και δύο φορές. Ρωτήστε ένα νομικό να σας πει. Γίνεται αυτό;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Το δευτεροβάθμιο είναι μόνο η Ομοσπονδία. Τα πρωτοβάθμια και όπως αναφέρεται ………
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Αυτό λέω κι εγώ. Να το τακτοποιήσουμε λέω.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Ναι αλλά θα πρέπει να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη. Ή περιφέρεια ή περιφερειακή ενότητα, γιατί έτσι όπως είναι εγγεγραμμένο φαίνεται ότι είναι …….

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Και λέμε περιφερειακή ενότητα. Το γεγονός ότι κάποιος θέλει να δείχνει και η περιφέρεια, αλλά ….. μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων του συνεδρίου για την πρώτη φορά, άρα μπορεί να την έχει. Δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία του συνεδρίου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Δηλαδή μου λέτε ότι δεν καταργείται αυτό το πράγμα; Γιατί έτσι όπως είναι εγγεγραμμένο, καταργείται.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Η  Ένωση δεν καταργείται. Κανένας δεν καταργείται. Η ανώτατη συνομοσπονδία συνταξιούχων Ελλάδας, η ΑΣΕ η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη ΓΣΕΕ, αλλά αναγνωρίζεται από ………….. υπάρχει.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Κύριε Υπουργέ, δεν είμαστε τριτοβάθμια. Έχουμε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Μα έτσι κι αλλιώς, γιατί αν ήσασταν δευτεροβάθμια έπρεπε τα δευτεροβάθμια να συγκροτούνται από σωματεία. Δεν συγκροτούνται τα δευτεροβάθμια από  μέλη. Μέλη τους είναι σωματεία.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Ο προηγούμενος νόμος έγραφε ή περιφέρεια ή περιφερειακή ενότητα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Ξέρω τι έγραφε και πάμε αυτό να το διορθώσουμε, για να μην υπάρχουν δυνατότητες. Δηλαδή είχαμε δύο δυνατότητες ή να είναι η ένωση περιφέρειας, δηλαδή Θεσσαλία μία μόνο και όχι τρεις ή πάντα σας λέω για την περίπτωση της εκλογής αντιπροσώπων για το συνέδριο. Ή θα έχεις την περιφέρεια ή θα έχεις την περιφερειακή ενότητα. Δεν μπορείς να έχεις δύο διαφορετικά πράγματα που κάποιος θα είναι γραμμένος και στα δύο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Νομίζω κύριε Βίτσα, το εξηγήσατε. Συνεχίστε κύριε Ρώτα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Όσον αφορά για το φωτογραφικό της υπόθεσης…..

Εμείς είμαστε της άποψης ότι δεν θα πρέπει να καταργηθεί να υπάρχει και η περιφέρεια και η περιφερειακή ενότητα. Να αποφασίζει η Ομοσπονδία ποια θα είναι από τις δύο περιφέρειες.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Λύθηκε αυτό το θέμα; Συμφωνείτε;
Λογικό δεν είναι να μην ψηφίζει ο ίδιος άνθρωπος  δύο φορές;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Μα δεν ψηφίζει. Είναι δύο διαφορετικά σωματεία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Μπορεί να είναι και στα δύο γραμμένος.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Όχι. Μόνο σε ένα. Είναι πρωτοβάθμιο. Ο νόμος το γράφει. Μόνο σε ένα πρωτοβάθμιο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Να σας πω κάτι. Να το διατυπώσουμε κάπως για να σας καλύπτει. Αλλά η λογική του νομοσχεδίου απ’ ότι κατάλαβα εγώ, του άρθρου, είναι η εξής. Δεν μπορεί να υπάρχει ένωση Γλυφάδας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και να είναι ένας γραμμένος και στα τρία και να ψηφίζει για το ίδιο πράγμα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Όχι, δεν γίνεται αυτό. Σε ένα γράφεται.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Συμφωνούμε λοιπόν. Να το διατυπώσουμε έτσι, ώστε να είναι σε μία ένωση, όπου η περιφέρεια είναι η ανώτερη της τοπικής της πόλης.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Δεν είναι ανώτερη. Είναι και τα δύο πρωτοβάθμια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Γιατί έχουν σε μία περιφέρεια τρεις και ψηφίζει ….

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Όχι, κύριε Υπουργέ. Δεν μπορεί να γραφτεί σε τρία. Μόνο σε ένα πρωτοβάθμιο μπορεί να γραφτεί, είτε σε περιφέρεια είτε σε περιφερειακή ενότητα. Πουθενά αλλού. Να μην αποκλείσουμε κανένα, να υπάρχει το ελεύθερο…..

Realshave.gr

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Δηλαδή να υπάρχει ένα σε κάθε περιφέρεια; Γιατί εδώ πέρα εμείς πάμε να σας ενώσουμε όλους μαζί απ’ ότι καταλάβατε. Αν είναι λοιπόν να το διαλύσουμε και σε επίπεδο περιφέρειας, καήκαμε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.): Όχι, μία περιφέρεια υπάρχει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Να σας προτείνω κάτι; Ενδιάμεσα της συζήτησης γιατί δεν παίρνουν μία πρωτοβουλία οι ενώσεις αποστράτων, οι τρεις πρόεδροι να καλέσουμε και τους δύο, να σας καλέσουν μαζί και να καθίσετε να κάνετε μία κουβέντα μέχρι και δεύτερη συζήτηση. Νομίζω ότι η βούληση των προέδρων ……….δεν το λέμε θεσμικά, αλλά νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση και να σας καλέσουν οι ενώσεις των αποστράτων να καθίσετε κάτω και να κάνετε μία κουβέντα. Τώρα αυτό που μου λέτε να είναι ένας στην Αθήνα και ένας στην Περιφέρεια, είναι παράλογο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συνεχίστε κύριε Ρώτα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)): Στην παράγραφο 9 σχετικά με το φωτογραφικό της υπόθεσης ξανατονίζω το εξής: «Το Σωματείο με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, που κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4407/2016 είχε, ήδη, συσταθεί, οφείλει με αποφάσεις του Δ.Σ. να εναρμονίσει το καταστατικό του με τις διατάξεις του άρθρου 30 γ΄ του ν.1264/82 και να το υποβάλει προς έγκριση».

Εάν, λοιπόν, αυτό δεν είναι φωτογραφικό τι να πω. Δηλαδή, δέκα μόνο λέξεις μετατρέπουν το σημερινό παράνομο Σωματείο Π.Ο.Ε.Σ. σε νόμιμο και θα είναι η αιτία να μην αποφανθούν τα δικαστήρια πάνω στο ν. 4407 που εσείς ψηφίσατε πριν από ένα χρόνο.

Αφήστε τη δικαιοσύνη να αποφασίσει ποιος δικαιούται να είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των στρατιωτικών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Νομίζω, ότι αυτό είναι πολύ σαφές.

Όταν λέμε «που είχε, ήδη, συσταθεί», ένα Σωματείο, δηλαδή, που είναι εργοδοτικό να το κάνουμε νόμιμο και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου νομίζω, ότι είναι το πλέον φωτογραφικό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Τσουκαράκης.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)): Βέβαια, η παραίνεση ήταν στην αρχή και δεν τηρήθηκε, γιατί υπήρχε πάλι προσωπική επίθεση κατά του ονόματός μου.

Εγώ στην ομιλία μου είπα για ΠΟΚΕΜΟΝΣ, αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται προφανώς, γιατί εγώ δεν ανέφερα πουθενά για Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ..

Επί της ουσίας τώρα θα ξεκινήσω από το τελευταίο που έθεσε ο κ. Υπουργός.

Οι Ενώσεις Αποστράτων, επειδή τους γνωρίζω και τους τρεις και είναι πολύ αγαπητοί και ειδικά με τον κ. Περβαινά έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ στο παρελθόν, είναι ένας ξεχωριστός θεσμικός φορέας, που εκφράζει τα συμφέροντα των αποστράτων. Ήδη, σήμερα τοποθετήθηκαν κατά του άρθρου 27.

Να συζητήσω, λοιπόν, εγώ, όταν γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα υπάρχει αντίρρηση και αντίθεση κατά δύο ανθρώπων που θέλουν να βρουν μια κοινή συνισταμένη; Αυτό δεν γίνεται.
Εάν έχει πρόθεση το Υπουργείο να το συζητήσουμε, ναι, γιατί εμείς από την αρχή ήμασταν ενωτικοί.

Τα δικαστήρια ειλικρινά πρώτη φορά ήρθαν στην επιφάνεια το 2015 και εντεύθεν από τη δημιουργία – το είπα και στην ομιλία μου – του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, που έχει αδρανήσει, έχει απενεργοποιηθεί.

Εδώ είναι οι συνάδελφοι, αυτοί  δημιούργησαν όλη τη διαδικασία των δικαστηρίων, οι αεροπόροι.
Αυτή, λοιπόν, τη διαδικασία των δικαστηρίων εγώ προσωπικά στη ζωή μου, αν και προέρχομαι από το δικαστικό χώρο, γιατί εκεί μεγάλωσα, στα δικαστήρια, δεν το είχα ζήσει.

Έκτοτε έχω δεχθεί τόσες προσωπικές προβολές και μάλιστα αυτό που άκουσε χθες, ότι έχω εγώ προσωπικά δεχθεί εξώδικο για όλες τις παρανομίες, δεν έχει συμβεί. Το καταθέτω, ότι δεν έχει συμβεί και προκαλώ αυτός που το είπε να μου το προσκομίσει, όπως στο παρελθόν αναφέρονται κάποια έγγραφα και ενέργειές μου παράνομες, για τα οποία θα λογοδοτήσω…
Αυτά, όμως, καταγράφηκαν.

Εγώ ποιες παράνομες ενέργειες έχω κάνει;
Εάν μοιράστηκαν, λοιπόν, τα έγγραφα που σας μοίρασα θα δείτε, ότι ο συνάδελφος του Ναυτικού εμφανίστηκε ως εγγραφόμενος σε Ένωση της Ανατολικής Αττικής, ενώ δεν υπηρετεί στην εδαφική αρμοδιότητα της Ανατολικής Αττικής.

Μάλιστα είπα και ξανατόνισα, δικάσαμε και περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης για την Ανατολική Αττική, όταν οι ίδιοι αντέγραψαν, έκλεψαν, υφάρπαξαν το καταστατικό και την σφραγίδα.

Η αναμονή, λοιπόν, της δικαιοσύνης….
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)): Δεν έχει κλέψει κανείς τίποτα.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για αυτά που λέτε.

Οι ανάρτησή σας, όμως, δε διαψεύδεται, με τη στολή του Συνταγματάρχη «ερχόμαστε τα λιοντάρια».
Σε ποιον έρχεστε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ  (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Νόμιζα, ότι θα δείχνατε το εξώδικο, αλλά βλέπω το λιοντάρι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)): Κύριε Υπουργέ, είναι δυνατόν με στολή αξιωματικού να είναι το λιοντάρι;
Είναι δυνατόν;
Σε δική του ανάρτηση;

ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)): Προφανώς, επειδή παρακολουθούν το Facebook έχω ανεβάσει και μία φωτογραφία με μαγιό.

Γιατί δεν εμφανίζουν τη φωτο με μαγιό, είμαι και σωματώδης εν τω μεταξύ κάνω και γυμναστική, να το δείξουν;

Το τι θα βάζω εγώ στο προσωπικό μου προφίλ είναι δικαίωμά μου.

Εάν, λοιπόν, ο καλώς εννοούμενος συνδικαλισμός είναι η φίμωση ενός ανθρώπου το να ανεβάζει ό,τι θέλει στο προσωπικό του προφίλ, όχι τέτοιο συνδικαλισμό δεν θέλουμε.
Θα συνεχίσω επί των ερωτήσεων.

Είναι σημαντικό αυτό για να κατανοηθεί ειδικώς από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη που δεν τα έχει κατανοήσει, γιατί δεν του τα λένε, έτσι όπως πρέπει να του τα πουν.

Επιμένω, λοιπόν, ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, είναι η μόνη που θα διαλυθεί. Κανένα άλλο Σωματείο! Ο νόμος σαφέστατα δεν μπορεί να καταργήσει. Δικαστική απόφαση ίδρυσε, δικαστική απόφαση θα καταργήσει.

 Μα, κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει Σωματείο. Η Ένωση Στρατιωτικών Ανατολικής Αττικής, όμως θα καταργηθεί. Μα με αυτή την Ένωση, προσκομίστηκαν παράνομα κάποιοι για να πάνε στο συνέδριο. Εδώ είναι οι δύο συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΓΕΑ. Το ΓΕΑ χωροταξικά ανήκει στον βόρειο τομέα. Κατά σύμπτωση, ο βόρειος τομέας είναι στην ΠΟΕΣ. Γιατί

εμφανίστηκαν, λοιπόν, κάπου που δεν μπορεί να εισέλθουν. Άρα, λοιπόν, για την νομιμότητα, ειδικά σε μένα, δεν μπορούν να λένε, το αν είμαι ή δεν είμαι νόμιμος.

Όσον αφορά, λοιπόν, επειδή όντως επεκταθήκαμε και εστιάσανε στο άρθρο 27, το οποίο δεν το συζητάμε, σαν ΠΟΕΣ το επικροτούμε, για να μπορέσει επιτέλους να σταματήσει αυτό που ξεκίνησε πρόσφατα.

 Και μάλιστα, «πιάνομαι» από τα λόγια του κ. Σαρίδη, που εμένα ρώτησε για την συνδικαλιστική μου εμπειρία των 13 ετών, είναι ο μόνος που το είπε και μπράβο του, γιατί με αυτόν συνομιλούσαμε όταν έπρεπε να συνομιλήσουμε για νομοσχέδια, τι έκανε η ΠΟΕΣ στο παρελθόν.

Ξεκινώ, λοιπόν, από αυτό: Τι έκανε η ΠΟΕΣ στο παρελθόν. Να αναφέρω το σημαντικότερο; Αυτό που συμβαίνει και σήμερα ή μετά την απόφαση του ΣτΕ; Από την νυν αντιπολίτευση που τότε ήταν κυβέρνηση, από την νυν κυβέρνηση που τότε ήταν αντιπολίτευση; Το σημαντικότερο για όλα τα στελέχη: Είναι απόφαση του ΣτΕ! Για να μπορούν σήμερα, σήμερα οι ίδιοι να διεκδικούν και να απαιτούν την πλήρη συμμόρφωση του ΣτΕ.

Και τότε, επανειλημμένως η ΠΟΕΣ «χτυπούσε την πόρτα» του κ. Δαβάκη, που ήταν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ξέρετε, τι μας έλεγε; «Οι εκπρόσωποι σας είναι οι Αρχηγοί. Με αυτούς θα συνομιλήσω». Μα εγώ πήγα στο ΣτΕ.. Δεν πήγε ο Αρχηγός.

Τι να πεις με τον Αρχηγό; Με εμένα θα συνομιλήσεις, το πως θα μου επιστρέψεις τα χρήματα. Το έκανε ο κ. Καμμένος. Τι να κάνω τώρα δηλαδή; Να «κάνω κωλοτούμπα»;

 Να φέρω τα πάνω-κάτω; Δεν μπορώ να «κάνω κωλοτούμπα. Μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Παραμένουμε στη διαβεβαίωση και στην υπόσχεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι θα το κάνει. Έκανε και άλλα στο παρελθόν, ναι, και είναι προς τιμήν του. Τα καλά να λέγονται.

Ο νόμος 3883/2010, δεν είναι νομοθέτημα του κυρίου Καμμένου. Το 2000 νομοθετήθηκε και έβαλε όλα τα «φωτογραφικά» που μπορούσαν να μπουν για να αδικήσει συνάδελφος και να ευνοήσει κάποιους άλλους συναδέλφους. Μα αυτά έρχονται τώρα να ρυθμίσουμε, σε αυτά παρεμβαίνει το νομοσχέδιο και σε αυτά κάνουμε προτάσεις. Το 2010 έγιναν.

Επί του άρθρου 1, και στον κ. Καραγιαννίδη, η άποψη της ΠΟΕΣ για το 1, 2&4. Επί του άρθρου 1: Σαφέστατα το άρθρο μιλάει για Αξιωματικούς μέχρι και το βαθμό του Συνταγματάρχη. Παραλείπει εντελώς μεγάλη μερίδα των υπαξιωματικών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): (ομιλεί εκτός μικροφώνου)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριοι συνάδελφοι, κ. Υπουργέ…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Για Αξιωματικούς και …… Αυτό εννοώ. Εγώ θα το πάρω το «λάθος πάνω μου».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ. Πήραμε μήνυμα ότι πρέπει οι Βουλευτές να πάμε στην Ολομέλεια. Θέλω αυτή η διαδικασία να τελειώσει στα επόμενα δέκα λεπτά, διότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε.
Σας παρακαλώ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών): Επειδή είναι σημαντικά. Ήδη έχουν εκδοθεί οι εγκύκλιοι που αποστρατεύουν Αρχιλόχειες, που δεν θα φτάσουν ποτέ Αξιωματικοί στην ηλικία των 50. Και Ανθυπασπιστές για τους … μιλάω, ήδη έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι από τα Επιτελεία, που θα φτάσουν στην ηλικία των 54 να αποστρατευθούν.

Μα με τον συνταξιοδοτικό νόμο, αυτοί οι άνθρωποι πότε θα παίρνουν σύνταξη; Στο 60. Από τα 50 μέχρι τα 60, τι θα κάνουν; Αυτό ζητούσαμε εμείς, να επεκταθεί το προνόμιο αυτό και σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αν δείτε το υπόμνημα στην πρώτη πρόταση τι προτείνουμε; Το νομοθετικό διάταγμα του 445/1974, να αλλάξει και να πάει με τη «συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας για τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Για την επίμαχη διάταξη των καταταγέντων το ‘90, επιμένουμε να προσκολληθεί στους 2439 και να γίνει 31/12/2015. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα.