Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Καμμένος και Τσουκαράκης φοβούνται τις αποφάσεις της Δικαοσύνης και επιχειρούν με τη φωτογραφική διάταξη να επιβάλλουν την εργοδοτική Ομοσπονδία!

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Γιατί Καμμένος - Τσουκαράκης φοβούνται τη Δικαιοσύνη;Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αρχή της Δημοκρατίας είναι ο διάλογος και η ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους (αρχή της ισονομίας).

Την αρχή αυτή παραβιάζει κατάφωρα η φωτογραφική διάταξη που φέρνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για να διορίσει τον στενό του συνεργάτη Ανέστη Τσουκαράκη, πρόεδρο των στρατιωτικών!

Ο υπουργός που πέρυσι ψήφισε μαζί με την κυβέρνηση έναν άλλο φωτογραφικό νόμο που θα αποκαθιστούσε την ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη ως τη οργάνωση που μπορεί να εκπροσωπεί στρατιωτικούς, ομολογεί την αποτυχία του και φέρνει νέα διάταξη, για το ίδιο θέμα, καθώς ο προστατευόμενός του και η οργάνωση στην οποία ηγείται δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον νόμο που ήταν ραμμένος στα μέτρα τους.

Καλώς ή κακώς, στρατιωτικοί που δεν είναι αρεστοί ούτε στον κ. Τσουκαράκη, ούτε έξυπηρετούν τα πολιτικά σχέδια του ΥΕΘΑ, συμμορφώθηκαν στο νόμο του 2016 (ο οποίος και αυτός ήταν φωτογραφικός) και έτσι προέκυψε η ΠΟΜΕΝΣ, τον περασμένο Απρίλιο όπως ακριβώς όριζε ο νόμος.

Αυτό ξύπνησε από την λήθη τον κ. Τσουκαράκη, ο οποίος ερχόμενος δεύτερος ζήτησε και αυτός αναγνώριση από τα δικαστήρια.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ωστόσο, ο ΙΣΧΥΩΝ νόμος αναγνωρίζει μια και μοναδική Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, και η ΠΟΜΕΝΣ είχε ήδη την σφραγίδα, καθώς πολύ απλά φρόντισε να συμμοερφωθεί.

Μάλιστα, έκανε δυο αιτήματα στην Δικαιοσύνη, τον περασμένο Ιούνιο για να πάψει η ΠΟΕΣ να υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς.

Το πρώτο δικαστήριο είχε προσδιοριστεί πριν λίγες ημέρες και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣ πήγαν και ικέτευσαν για να πάρουν αναβολή, με το αιτιολογικό ότι υπήρχε και άλλο δικαστήριο, ενώ την παραμονή είχαν καταθέσει κι αυτοί ανάλογο αίτημα και συνεπώς ζήτησαν να εκδικαστούν μαζί αυτές οι υποθέσεις.

Το επόμενο δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τις 5 Οκτωβρίου!

Κι εδώ λοιπόν έρχεται να παρέμβει με μια φωτογραφική διάταξη, με το άρθρο 27, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για να προστατεύσει τον σύμβουλό του!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με τη διάταξη που επιχειρεί να περάσει στην Βουλή, θα πρέπει να κλείσουν όλες οι οργανώσεις που δεν έχουν ιδρυθεί από την παρέα του Τσουκαράκη!

Επιπλέον η διάταξη λέει ουσιαστικά ότι “για όποιον δεν κατάλαβε, το 2016 έφερα το νόμο για να νομιμοποιήσω την ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη και όχι άλλη οργάνωση”, καθώς προσδιορίζει ότι μόνο η ΠΟΕΣ που λειτουργούσε πριν τον νόμο του 2016 έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς.

Ακόμα και ο …Στάλιν -αν ζούσε- θα ζήλευε την φωτογραφική ρύθμιση που φέρνει ο υπουργός άμυνας στη Βουλή.

Στη χώρα που γεννήθηκε ο διάλογος, ο υπουργός άμυνας, χωρίς καμία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους,  έφερε πέρυσι ένα νόμο, τον οποίο ούτε ο ίδιος δεν αναγνωρίζει και φέρνει φέτος ένα νέο νόμο, για να μην προφθάσουν τα δικαστήρια και βγάλουν απόφαση υπέρ της ΠΟΜΕΝΣ που ακολούθησε το γράμμα του νόμου.
Είναι προφανές ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Ανέστης Τσουκαράκης έχουν πολλά να φοβούνται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων και επιχειρούν να τις προκαταβάλλουν.

Εκτιμούμε, ότι όσες παρατάσεις ζωής κι αν δίνει στην οργάνωση του συνεργάτη του ο ΥΕΘΑ,  η Δικαιοσύνη, στην οποία θα καταλήξει η διάταξη εάν τελικά ψηφιστεί, θα αποδείξει την αντισυνταγματικότητά της.

Αργά η γρήγορα, το οικοδόμημα που στήνει σε σαθρές βάσεις θα καταρρεύσει, όσες φορές κι αν στέλνει τη Δημοκρατία στο απόσπασμα…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});