Στην δέσμευση πως η Κύπρος δεν θα μπει σε διάλογο με το ψευδοκράτος για τους δασμούς στα προϊόντα των εγκλωβισμένων προχώρησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.


Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν θα μπει σε διάλογο με το ψευδοκράτος
Η κυπριακή κυβέρνηση «δεν σκοπεύει να μπει σε διάλογο με μια παράνομη οντότητα, όπως είναι το ψευδοκράτος, για την επίλυση του ζητήματος, που έχει προκύψει μετά την απόφασή του να επιβάλει δασμούς σε αγαθά που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, επισήμανε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι οι εγκλωβισμένοι δεν θα στερηθούν απολύτως τίποτε από όλα όσα λαμβάνουν συνήθως.

Εκτίμησε ότι όλες αυτές οι ενέργειες που αποφασίζονται στα κατεχόμενα έχουν την έγκριση ή και την καθοδήγηση της Τουρκίας και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της νομιμότητας και με κύριο στόχο την επίλυση του Κυπριακού και τη μη απομάκρυνση Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων, θα κινηθεί στο πεδίο των διαβουλεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Παράλληλα, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνουν συγκεκριμένες και πολύ στοχευμένες ενέργειες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις ατόμων και ομάδων στα κατεχόμενα, που στόχο έχουν να απομακρύνουν την όποια προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Στο μεταξύ, η Άγκυρα απορρίπτει τα όσα κατάγγειλε η Κυπριακή Δημοκρατία, με επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία τονίζεται ότι «η ταυτότητα και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων φαίνεται να κινδυνεύει σοβαρά από τις πολιτικές αφομοίωσης που εφαρμόζει η Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ