Υπαξιωματικοί: η αδικία που γίνεται με τα ΑΣΣΥ – Για ένα έτος υπολειπόμενο φοίτησης θα χάνουν 19 έτη βαθμολογικών προαγωγών


Συνεχίζεται ο διάλογος που άνοιξε το Armyvoice.gr για τις αλλαγές στην επετηρίδα των αξιωματικών, οι οποίες όπως φαίνεται σχεδιάζονται από το ΓΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Υπαξιωματικοί: Έρχονται αλλαγές στην επετηρίδα! Τι λέει ο Αρχηγός ΓΕΣ;- ΒΙΝΤΕΟ

Οι Υπαξιωματικοί από τα ΑΣΣΥ θεωρούν άδικη την ξεχωριστή ιεραρχία η οποία θα καταλήγει στον θαμό του Αρχιλοχία ή Ανθυπασπιστή, καθώς υποστηρίζουν ότι η τριετής φοίτηση και η αναβάθμιση της Σχολής δεν είναι δυνατόν να τους χωρίζει 19 βαθμούς από τους αντίστοιχους στρατιωτικούς των ΑΣΕΙ με την τετραετή φοίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Υπαξιωματικοί: Οκτώ καυτά ερωτήματα για τις αλλαγές στην Επετηρίδα

Τα δημιοσιεύματα συνεχίζουν να τα σχολιάζουν οι αναγνώστες μας. Δείτε τι γράφει σχετικά ένας από αυτούς:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συμφωνώ για την (υπό την σημερινή μορφή) κατάργηση των σχολών υπαξιωματικών. Δεν είναι οικονομικά συμφέρουσες.

Οι υπαξιωματικοί μπορούν να προσλαμβάνονται έτοιμοι με τα αποδεικτικά γνώσεων που απαιτούνται για κάθε ειδικότητα.

Παλιά υπήρχε το σχολείο υπαξιωματικών που έβγαζε υπαξιωματικούς και η σχολή υπαξιωματικών ΣΣΥ που ήταν ισότιμη με την ΣΣΕ.

Στη ΣΣΥ φοιτούσαν υπαξιωματικοί οι οποίοι μετά την τριετή φοίτηση γίνονταν ανθυπολοχαγοί.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σήμερα θα φοιτούν επι τριετία και για ένα έτος υπολειπόμενο φοίτησης θα χάνουν 19 έτη βαθμολογικών προαγωγών. Άδικο!

Ο θεσμός των υπαξιωματικών δύναται κάλλιστα να καλυφθεί με προσλήψεις μεσα απο προκηρύξεις όμοιες με αυτες που προσλαμβάνονται σημερα οι ΕΠΟΠ.

Ας προστεθούν δυο βαθμοί υπαξιωματικού στην ιεραρχία και ας προβλεφτεί άλλος ένας στην βαθμίδα του Ανθυπασπιστού.

 Όσον αφορά την αντιστοίχιση με τους βαθμούς του ΝΑΤΟ και βάσει του STANAG 2116 ίσως θα ήταν σπουδαίο να ζητηθεί η αναβάθμιση των ανθυπασπιστών από OR-9 (που αντιστοιχεί σε υπαξιωματικό) σε W-1 κλπ. που αντιστοιχεί σε ανθυπασπιστή για τις ΗΠΑ (warrant officer).

Μπορείτε να μας στείλετε την δική σας άποψη, για να την δημοσιεύσουμε, συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας, ή με e-mail στο [email protected]

[contact-form]


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προηγούμενο άρθροΕκκενώθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας! – Τι συμβαίνει;
Επόμενο άρθροΝομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Πρόταση για το Άρθρο 27 και τον συνδικαλισμό
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).