Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των στρατιωτικών  με τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις τους, το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκουν συνεχώς  τοίχο.

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών ανήκουν ΜΟΝΟ στα μέλη και τους φίλους τους

Γράφει ο Θωμάς Ντιντιός
Υπσγός (ΤΤΗ)
Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.)

Τον τελευταίο καιρό προσπαθούν πολλοί να ελέγξουν τις ενώσεις των ε.ε. στρατιωτικών νομίζοντας ότι αποτελούνται από ‘’ανθρωπάκια υποκινούμενα’’.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι μέσα σε αυτό το παιχνίδι προσπαθούν να εισχωρήσουν και πολιτικοί, πιστεύοντας ότι με τις παρεμβάσεις μέσο των εκπροσώπων τους (θετικές ή αρνητικές) θα έχουν προσωπικό όφελος.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι ο κόσμος μετά από όλα αυτά που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης, δεν τρώει άλλο κουτόχορτο και δεν ανέχεται άλλες ειρωνείες. Η προσπάθεια αυτή θα πέφτει συνεχώς στο κενό.

Από το καλοκαίρι του 2016 όπου και ψηφίστηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο η νόμιμη εκπροσώπηση των στρατιωτικών, αρχίσαμε έναν αγώνα δρόμου στο να ενημερώσουμε όσους περισσότερους συναδέρφους γινότανε πάνω στα πλεονεκτήματα της λειτουργίας των ενώσεων.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κάποιες ενώσεις τα καταφέρανε και πίσανε αρκετό κόσμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ενταχθεί στην οικογένειά τους και να διεκδικούν όλοι μαζί σαν ομάδα αυτά που τους ανήκουν και τίποτα παραπάνω.

Κάποιοι άλλοι δημιούργησαν ενώσεις απλά για να υπάρχουν, οι οποίες αποτελούνται από 20-30 μέλη εδώ και πολλούς μήνες.

Στο μόνο που δεσμευτήκαμε από την αρχή απέναντι στους φίλους και τα μέλη μας είναι ότι θα ακολουθούμε κατά γράμμα το σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τα καταστατικά μας. 

Είτε αυτές λέγονται πρωτοβάθμιες ενώσεις είτε λέγονται ομοσπονδίες, για να μπορούν να κινούνται μέσα στην κοινωνία με το κεφάλι ψηλά, θα πρέπει να πατάν γερά στα πόδια τους, να σέβονται τον απέναντι και το κυριότερο να τηρούν τη νομιμότητα από την πρώτη μέρα της ίδρυσής τους.

Μόνο έτσι θα τους σέβονται και θα τους εμπιστεύονται όλοι.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Φυσικά διαφωνίες θα υπάρχουν πάντα, οι οποίες όταν φτάνουν σε αδιέξοδο θα πρέπει να επιλύνονται ΜΟΝΟ με την παρέμβαση της ανεξάρτητης Ελληνικής δικαιοσύνης. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της δημοκρατίας σε μία χώρα.

Το να προσπαθούμε να επιβληθούμε σε κάποια θέματα με τις παρεμβάσεις εξωτερικών παραγόντων, αυτό από μόνο του δείχνει ανικανότητα διαχείρισης της κατάστασης και συνεχόμενη απομάκρυνση από την εμπιστοσύνη της βάσης του κλάδου μας.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι στη σημερινή εποχή μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των στρατιωτικών και στην εκπροσώπησή τους με τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις τους, το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκουν συνεχώς  τοίχο.

Πρέπει όλοι να  καταλάβουν μια και καλή ότι ‘’Οι Ενώσεις Στρατιωτικών ανήκουν ΜΟΝΟ στα μέλη και τους φίλους τους’’.

Δεν δέχονται καμία παρέμβαση στο έργο τους, όταν αυτό κινείται σε συνταγματικά και νόμιμα πλαίσια, αλλά δεσμεύονται ότι θα υπηρετούν πιστά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Μόνο έτσι θα μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας και να τα λέμε ότι μεγαλώνουν σε μια δημοκρατική χώρα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});