Αναβάθμιση F-16: Ο Καμμένος είχε ενημερώσει τη Βουλή για κόστος 2 δισ. ευρώ! - ΕΓΓΡΑΦΟ

Αναβάθμιση F-16: Ο Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τη Βουλή για κόστος 2 δισ. ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου


Αναβάθμιση F-16: Ο Καμμένος είχε ενημερώσει τη Βουλή για κόστος 2 δισ. ευρώ!Το αστρονομικό ποσό που ακούστηκε από το στόμα του πλανητάρχη για την αναβάθμιση των F-16 κανονικά δεν έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη, καθώς ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ενημερώσει σχετικά την Βουλή.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το armyvoice.gr, ο ΥΕΘΑ, απαντώντας σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με το μέλλον των αεροσκαφών F-16 block 30, ο κ. Καμμένος είχε δώσει το στίγμα για το π ο ύ θα κυμανθεί η αναβάθμιση των αεροσκαφών.

Επίσης, στις 7 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, η ΓΔΑΕΕ απέστειλε LOR (Letter of Request) υπογεγραμμένο από εμένα προσωπικά , στις Κρατικές Αμερικανικές Αρχές με σκοπό τη σύναψη Διακρατικής Συμφωνίας για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το σύνολο των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν, θα εξαρτηθεί από το συνολικό κόστος του προγράμματος με εκτιμώμενη δαπάνη 1,5 έως 2 δις ευρώ.
Αυτή ήταν και η μόνη επίσημη εκτίμηση, μέχρι τη στιγμή που ακούστηκαν τα 2,4 δισ. δολάρια (δηλαδή περίπου 2 δισ. ευρώ που είχε αναφέρει και ο ΥΕΘΑ).

Αμέσως μετά το πρώτο σοκ της δημοσιοποίησης του κόστους άρχισε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων, όπου προκύπτει (μάλλον αυθαίρετα) το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.

Σήμερα το μεσημέρι το ΓΕΕΘΑ επισημοποίησε με ανακοίνωσή του αυτό το ποσό, το οποίο όμως δεν συμβαδίζει με την απάντηση του υπουργού στη Βουλή.
Τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια; Μήπως θα πρέπει να απαντηθούν με στοιχεία όλα αυτά τα ερωτήματα στη Βουλή, όπως έχει ζητήσει και ο νέος τομεάρχης άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας;