Αλλαγή φύλου: Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της αλλαγής φύλου, προβληματίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος; Τι κάνουν οι άλλοι Στρατοί;


Αλλαγή φύλου: Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος στις Ένοπλες Δυνάμεις;


Ο προβληματισμός για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ο νόμος για τα διεμφυλικά άτομα, οδηγεί σε συζητήσεις για το θέμα.

«Τι θα συμβεί αν ένας Συνταγματάρχης αποφασίσει να αλλάξει φύλο και να αυτοπροσδιοριστεί γυναίκα; Το έχουν σκεφτεί οι βουλευτές που ψήφισαν τον σχετικό νόμο στη Βουλή;» αναρωτήθηκε πρώην Αρχηγός Γενικού Επιτελείου.

Και το ερώτημα δεν είναι καθόλου ρητορικό, αλλά απόλυτα ρεαλιστι­κό. Προφανώς και δεν είναι καθόλου εύκολη η απάντηση, αλλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης αλλαγής φύλου σε όλους τους Έλληνες πολίτες και δεν εξαιρεί τους στρατιωτικούς.


Άγνωστο πώς θα αντιμετωπιστεί το σύνθετο αυτό θέμα στον χώρο του στρατεύματος.

Ο βρετανικός στρατός έχει ήδη λύσει αυτό το θέμα, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video
Αξιωματικός που υπηρέτησε μάλιστα στην πρώτη γραμμή στο Αφγανιστάν, υπηρετεί πλέον ως γυναίκα στον Βρετανικό στρατό.

Δείτε τις πληροφορίες από τα σχετικά ρεπορτάζ στην Βρετανία το 2015 telegraph.co.uk.Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο αμερικανικός Στρατός δεν έχει βρει λύση στο θέμα, παρότι, πασχίζει εδώ και μία πενταετία περίπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι διεμφυλικοί δεν θα υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και πως ο αμερικανικός λαός δεν θα επωμίζεται το κόστος για την ιατρική τους περί­θαλψη, ακυρώνοντας την πολιτική του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος εξουσιοδότησε τον υπουργό Άμυ­νας, Στρατηγό ε.α. Τζέιμς Μάτις, να βρει τον τρόπο να εφαρμόσει την προεδρική εξαγγελία.

Με πληροφορίες από telegraph.co.uk  Το "Παρασκήνιο" ,  staratalogia.blogspot.gr