Μια απίστευτη καταγγελία έχει κατατεθεί στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία οικογένειες χωρίζουν λόγω άρνησης του ΥΠΕΘΑ να υπογράψει ένα προεδρικό διάταγμα!

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίζει οικογένειες! Καταγγελία στη Βουλή!

Την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) ότι με ευθύνη του ΥΠΕΘΑ χωρίζει οικογένεια αστυνομικού με στρατιωτικό, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

Σύμφωνα με επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας ΠΟΑΞΙΑ  η Ομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων σχετικά με το ζήτημα της συνυπηρέτησης συζύγων αστυνομικού με στρατιωτικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΑΞΙΑ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να αγνοεί και να μην εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία, σε αντίθεση με την ελληνική αστυνομία η οποία, με την αιτιολογία ότι Στρατός αποτελεί αρχαιότερο σώμα από την ΕΛΑΣ,  εξάγοντας ως εκ τούτου το συμπέρασμα ότι ο αστυνομικός πρέπει να ακολουθεί το στρατιωτικό.

Στις καταγγελίες του συνδικαλιστικού οργάνου της ΕΛΑΣ παρατίθεται συγκεκριμένη περίπτωση συζύγου αστυνομικού υποδιευθυντή που υπηρετεί στη Στερεά Ελλάδα και η οποία είνα υπαξιωματικός του Στρατού.

Ενώ μέχρι σήμερα συνυπηρετούσε στην πόλη του συζύγου της, την μεταθέτουν σε υπηρεσία των Αθηνών, παραβλέποντας ότι συνυπηρετεί με το συζυγό της, επικαλούμενοι ότι το ΠΔ 100/2003 που ρυθμίζει τις μεταθέσεις των αστυνομικών -όπου στις διατάξεις του άρθρου 14 παρ 1 ορίζεται ρητά ότι “σε περιπτώσεις συνυπηρέτησης αστυνομικών με στρατιωτικών, ο κατά βαθμό κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο” – δεν το έχει προσυπογράψει ο υπουργός εθνικής Άμυνας για να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Περαιτέρω στην επιστολή της ΠΟΑΞΙΑ, καταγγέλλεται ότι οι διατάξεις του Ν 3883/2010 “υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων – θέματα διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων” όπου προβλέπεται συνυπηρέτηση στρατιωτικών με άλλους κλάδους του Στρατού και άλλα Σώματα (Αεροπορία-Ναυτικό-Αστυνομία-Λιμενικό) εφαρμόζονται μόνο για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, αγνοώντας την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Όπως προκύπτει και από την εν γένει διαχείριση της υπόθεσης εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, υπάρχει μια ανισοβαρής προσέγγιση του ζητήματος η οποία προκαλεί πρωτίστως οικογενειακά, αλλά και υπηρεσιακά προβλήματα.

Ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό προστασίας του Πολίτη πώς προτίθενται να ρυθμίσουν το θέμα.

Ο υπουργός Νίκος Τόσκας πάντως απάντησε ότι προτίθεται να στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί προς επίλυση του ζητήματος, αλλά έριξε το μπαλάκι στο υπουργείο εθνικής άμυνας που μετέθεσε την υπαξιωματικό.

Αναμένεται η απάντηση του ΥΕΘΑ. Μέχρι στιγμής πάντως τηρεί σιγή ιχθύος.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});