ΣΥΡΙΑ: Σε κουρδικό έδαφος το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου!

 Συρία: Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της περιοχής της Ντέιρ Εζ Ζορ βρίσκεται στα κουρδικά εδάφη

ΣΥΡΙΑ: Σε κουρδικό έδαφος το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου!


Ενώ διεξάγεται αγώνας δρόμου ανάμεσα στα στρατεύματα του Μπασάρ Αλ Άσαντ, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ και των Ρώσων, και τους Κούρδους τους οποίους η Άγκυρα αποκαλεί τρομοκράτες, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν «θυγατρική» του PKK, το κουρδικό PYD καταφέρνει να εκδιώξει το αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμικό κράτος» από το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της περιοχής της Ντέιρ Εζ Ζορ, ένα κοίτασμα η αξιοποίηση του οποίου ανήκει στην Conoco.

Είναι αυτή ακριβώς η αξία της περιφέρειας της Ντέιρ Εζ Ζορ που έχει μεγάλη οικονομική και στρατηγική σημασία, με αποτέλεσμα τον φρενήρη αγώνα για την ανακατάληψη της περιοχής προτού στην περιοχή φθάσουν τα στρατεύματα του Άσαντ, τα οποία είναι επίσης πολύ κοντά.

Πλέον, το αμέσως μεγάλο κοίτασμα στόχος για όλους, είναι το Αλ Ομάρ.

Όσον αφορά τη συνολική εικόνα, οι Κούρδοι και οι δυνάμεις του Άσαντ, έχουν και οι δυο μαζί (ως δυνάμεις που μάχονται να απελευθερώσου την περιοχή από το ISIS) υπό τον έλεγχό τους εννιά κοιτάσματα, εκ των οποίων τα έξι είναι μη ενεργά.

Τα κοιτάσματα της περιοχής που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της συνολικής ενεργειακής παραγωγής της Συρίας, είναι τα Al-Omar, Tanak, Ward, Afra, Kewari, Jafra, Jarnuf, Azrak, Kahar, Sueytat και Galban.

Διαβάστε τη συνέχεια στο έγκυρο www.defence-point.gr