Απάντηση στη Βουλή σχετικά με το αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ για τις ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ έδωσε ο Πάνος Καμμένος, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Τι απάντησε ο Καμμένος στην ΠΟΜΕΝΣ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Απάντηση σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με το φλέγον για τις στρατιωτικές οικογένειες θέμα για τις μετεγγραφές φοιτητών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Έλενα Ράπτη, επικαλούμενη σχετικό αίτημα  της ΠΟΜΕΝΣ.

Η ΠΟΜΕΝΣ, όπως βλέπετε και από το σχετικό έγγραφο είχε παρουσιάσει το πρόβλημα, καθώς πολλές οικογένειες στρατιωτικών αναγκάζονται να νοικιάζουν δυο και τρία σπίτια προκειμένου να εξασφαλίσουν στα τέκνα τους την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Είχε προτείνει ως λύση να διευκολυνθούν οι στρατιωτικοί με μεταγραφές των φοιτητών - τέκνων τους στο πλησιέστερο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα  με την Μονάδα που υπηρετούν οι στρατιωτικοί γονείς τους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Απαντώνας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε εγγράφως στη Βουλή:

σας γνωρίζω ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών  Επιτελείων εξετάζουν κάθε αίτημα διοικητικής μέριμνας του προσωπικού εις βάθος ενώ καταβάλλεται προσπάθεια επίλυσης όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, με γνώμονα την έμπρακτη συμπαράσταση, την παροχή διευκολύνσεων στο στρατιωτικό προσωπικό και την ενίσχυση του οικογενειακού θεσμού.
Κατά τα λοιπά και σε ότι αφορά στα ζητήματα των μετεγγραφών φοιτητών, σας επισημαίνω ότι εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ και ως εκ τούτου αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η ερώτηση της Έλενας Ράπτη 

Κύριοι Υπουργοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) για μια ακόμη φορά θέτει ένα πολύ σημαντικό και αυτονόητο ζήτημα που αφορά στις μεταγραφές φοιτητών οικογενειών στρατιωτικών, ενόψει μάλιστα και της εισαγωγής των νέων φοιτητών στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, πως οι μειωμένες αποδοχές των στρατιωτικών δημιουργούν τεράστια προβλήματα που επιτείνονται από την ανάγκη φοίτησης των παιδιών τους σε σχόλες μακριά από τον τόπο που υπηρετούν. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί, πολλά παιδιά στρατιωτικών, ενώ έχουν εισαχθεί σε σχολές της προτίμησής τους, να υποχρεώνονται είτε να μη φοιτήσουν καθόλου σε αυτές, είτε να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονιών τους να συντηρήσουν δύο και τρία νοικοκυριά.

Με τη βεβαιότητα πως συμφωνείτε στην ανάγκη επίλυσης αυτού του σημαντικού
προβλήματος,

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ερωτάσθε Κύριοι Υπουργοί;
1. Υπάρχει η δυνατότητα μετεγγραφής των τέκνων στρατιωτικών σε ίδιες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον τόπο που υπηρετούν;
2. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη σχετική οικονομική ή διοικητική πρόνοια (στέγαση σε φοιτητικές εστίες κλττ) για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος;
3. Υπάρχει η δυνατότητα μετάθεσης στρατιωτικού σε μονάδα πλησίον του τόπου όπου σπουδάζει το τέκνο του;;
4. Υπάρχει η δυνατότητα μετεγγραφής τέκνων στρατιωτικών σε σχολή στην οποία ήδη έχει εισαχθεί άλλο τέκνο της ίδιας οικογένειας στρατιωτικού;

Η Βουλευτής,

Έλενα Ράπτη


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});