Με ένα μπαράζ νέων NAVTEX η Τουρκία  επιχειρεί να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο 


Δεσμεύει μεγάλες περιοχές στην «καρδιά» του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου για ασκήσεις, συνεχίζει να στοχοποιεί το Καστελόριζο και επιμένει στις προκλήσεις  εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι κινήσεις αυτές εκδηλώνονται  μάλιστα λίγες ώρες αφού δημοσιοποιήθηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποδέχθηκε την πρόσκληση του ομολόγου του  M. Cavusoglu να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 24 Οκτωβρίου  σε μια ιδιαίτερα σημαντική για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό συγκυρία.

Με την NAVTEX 912/17 η Τουρκία δεσμεύει μεγάλη περιοχή  για ασκήσεις με πραγματικά πυρά  για τις 21 Σεπτεμβρίου, μεταξύ  Λέσβου -Χίου και Ψαρών με την  NAVTEX 913/17 δεσμεύει για την  ίδια ημέρα 21 Σεπτεμβρίου περιοχή μεταξύ Ευβοίας Χίου και Ψαρών και με την NAVTEX 909/17 δεσμεύει περιοχή  μεταξύ Άνδρου-Τήνου-Μυκονου -Ικαρίας -Χίου για άσκηση με πραγματικά πυρά για σήμερα Τετάρτη.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όμως η Τουρκία επανέρχεται και στην γνωστή πρακτική της πραγματοποίησης άσκησης από πολεμικό πλοίο με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής που παραπέμπει σε  προσομοίωση σεισμογραφικής έρευνας εντος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου ,στα διεθνή χωρικά ύδατα ,αλλα σε περιοχή που καταφανώς ανήκει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα βάσει του Δικαίου της Θάλασσας,

Αυτή η «δραστηριότητα» αναπτύσσεται την στιγμή που χθες υπήρχε εξαιρετικά έντονη τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο με ασκήσεις αλλά και με αναγγελία νέων ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε περισσότερα  στο mignatiou.com