Αρνητική απάντηση στο δίκαιο αίτημα των ΕΜΘ να τους επιστραφούν οι διπλές εισφορές, έδωσε η κυβέρνηση, απορρίπτοντας την τροπολογία του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αρνητική απάντηση στο δίκαιο αίτημα των ΕΜΘ να τους επιστραφούν οι διπλές ασφαλιστικές εισφορές που είχαν καταβάλλει, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός  Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απορρίπτοντας σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Η τροπολογία είχε συνταχθεί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων ΕΜΘ (ΠΣΑΕΜΘ) και είχε κατατεθεί την πρώτη κιόλας ημέρα που άνοιξε η Βουλή, στο νομοσχέδιο του του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με αυτήν το πρόβλημα θα λυνόταν εάν:

«Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά.» η οποία με την ψήφισή της από την ολομέλεια επιλύει το θέμα με τις διπλές εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για το χρόνο που οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είχαν την ιδιότητα του ΟΠΥ-ΕΠΥ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ωστόσο η κυβέρνηση, παρά το κλίμα αισιοδοξίας που είχε αφήσει να διαφανεί τις προηγούμενες ημέρες, τελικά δεν δέχθηκε την τροπολογία, αφήνοντας ακάλυπτους για μια ακόμα φορά τους ΕΜΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΕΜΘ τονίζει:

Ο Αναπληρωτής υπουργος κ.Πετρόπουλος δεν έκανε δεκτή την τροπολογία του κ.Σαρίδη αλλά επιφυλάχθηκε να μελετήσει το θέμα και να το ρυθμίσει σε επόμενο Σ.Ν για την επικουρική ασφάλιση που θα καταθέσει.

Ο ΠΣΑΕΜΘ ευχαριστεί τον κ.Σαρίδη για  όλη την στήριξη του στον αγώνα μας και δηλώνει οτι θα συνεχίσει τις προσπάθειες μεχρι να διορθωθεί η αδικια που γινεται εις βαρρος των ΕΜΘ ,ο οποιοι πληρώσαμε 2 φορές εισφορές για τον ιδιο χρονο ασφάλισης στα Μετοχικα Ταμεια.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Μακρόν: Γόβα και τσαρούχι στο Προεδρικό
Επόμενο άρθροΛέλα Καραγιάννη: Η “Μπουμπουλίνα” της Κατοχής
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).