Με την αποπομπή ενός ΕΜΘ και ενός ΕΠΟΠ κλείνει ο κύκλος της ιστορίας που άνοιξε πριν δέκα μήνες στην Ορεστιάδα

ΕΜΘ και ΕΠΟΠ "ξηλώθηκαν" για υπόθεση ναρκωτικών


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η ιστορία είχε συνταράξει την κοινωνία του Έβρου. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πριν δέκα περίπου μήνες, δυο στρατιωτικοί, ένας ΕΜΘ και ένας ΕΠΟΠ συνελήφθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2016 στην Ορεστιάδα όταν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν ναρκωτικά.

Οι στρατιωτικοί είναι ηλικίας 34 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων άμεσα σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναλυτικότερα, όπως μετέδιδε η ιστοσελίδα www.thrakinea.gr στο σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν οκτώ  συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 176,5 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του 34χρονου εντοπίσθηκε μία  συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,7 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

Ο κύκλος της ιστορίας φαίνεται να έκλεισε τυπικά σήμερα, τουλάχιστον για τον Στρατό, με την ανακοίνωση της αποπομπής των δυο στρατιωτικών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ

Οι δυο ξεχωριστές αποφάσεις για την έκπτωση του ΕΜΘ και του ΕΠΟΠ από τους βαθμούς τους στον βαθμό του στρατιώτη και την απόλυσή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν ημερομηνία 18 Αυγούστου 2017 και δημοσιεύτηκαν σήμερα στο ΦΕΚ.
Πιο συγκεκριμένα, για τον ΕΜΘ η σχετική απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στο "Διαύγεια" αναφέρει:
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
την έκπτωση από το βαθµό του, τη µεταφορά στην τάξη του Στρατιώτη και την απόλυση του Εθελοντή Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Επχία (ΤΘ) Α. Γ. , σύµφωνα µε τις συνδυασµένες
διατάξεις του άρθρου 49 του Ν∆ 4105/1960 και των άρθρων 50 και 52 του Ν.3883/2010, από την εποµένη της δηµοσίευσης της απόφασης αυτής, για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στην από 10 Ιουλ 17 τελεσίδικη γνωµοδότηση του ∆ευτεροβαθµίου Πειθαρχικού Συµβουλίου, ενώπιον του οποίου παραπέµφθηκε µε την υπ’ αριθµ. ΕΠ Φ. 453/118/6894/Σ.144/2 Ιουν 17 ∆γή του ∆΄ΣΣ/∆ΙΠΡΟ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ανάλογη είναι και η απόφαση για τον ΕΠΟΠ
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
την έκπτωση από το βαθµό του, τη µεταφορά στην τάξη του Στρατιώτη και την απόλυση του ΕΠΟΠ Λχία (ΤΘ) Π. Ι. , σύµφωνα µε τις συνδυασµένες διατάξεις του άρθρου 49 του Ν∆ 4105/1960 και των άρθρων 50, 52 και 53 του Ν.3883/2010, από την εποµένη της δηµοσίευσης της απόφασης αυτής, για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στην από 10 Ιουλ 17 τελεσίδικη γνωµοδότηση του ∆ευτεροβαθµίου Πειθαρχικού Συµβουλίου, ενώπιον του οποίου παραπέµφθηκε µε την υπ’ αριθµ. ΕΠ Φ. 453/118/6894/Σ.144/2 Ιουν 17 ∆γή του ∆΄ΣΣ/∆ΙΠΡΟ. 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});