Το Armyvoice.gr ήταν στον Πειραιά και παρακολούθησε τις αγωνιώδεις προσπάθειες ενός από τα 16 σκάφη που συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού του Σαρωνικού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η εικόνα που παρουσιάζει η λεγόμενη “αθηναϊκή ριβιέρα” φέρνει δάκρυα στα μάτια.

Από τον Πειραιά σήμερα το Armyvoice.gr  παρακολούθησε σήμερα τις προσπάθειες καθαρισμού ενός από τα 16 σκάφη που επιχειρούν στην περιοχή.

Η μαύρη μάζα μετακινήθηκε τις τελευταίες ώρες και έπεσε πάνω στα βράχια. Όλη η ακτή μυρίζει έντονα πετρέλεαιο.
Οι προσπάθειες των συνεργείων για τον καθαρισμό της ακτογραμμής του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» είναι αγωνιώδεις.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος τόσο στις ακτές της  Αθηναϊκής Ριβιέρα όσο και στις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή είναι ανυπολόγιστη.

Κατά μήκος της ακτογραμμής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα επιχειρούν 16 σκάφη,εταιρείες απορρύπανσης και εθελοντές για τη συλλογή των πετρελαιοειδών, ενώ έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα για να αποτραπεί η επέκταση της ρύπανσης προς τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη.

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας απαγορεύτηκε η κολύμβηση και το ψάρεμα σε Φρεαττύδα, Βοτσαλάκια, Φάληρο, Αλιμο, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Γλυφάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το Πολεμικό Ναυτικό στην απορρύπανση

Κατόπιν απόφασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη διάθεση του Λιμενικού Σώματος για την απορρύπανση του Σαρωνικού τέθηκε και το Πολεμικό Ναυτικό.

Έτσι τα μέσα και το προσωπικό του ΠΝ βρίσκονται από χθες στη διάθεση του Λιμενικού για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή που δημιουργήθηκε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II».


Δημήτρης Βίτσας: Ζούμε μια περιβαλλοντκή καταστροφή