Δημήτρης Βίτσας: Να τι κάνουν οι Αμερικάνοι στον Άραξο! ΒΙΝΤΕΟ

Ενημέρωση για τις κινήσεις που κάνει αμερικανικό κλιμάκιο στην Αεροπορική Βάση στον Άραξο έκανε από το βήμα της Βουλής ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας

Δημήτρης Βίτσας:  Να τι κάνουν οι Αμερικάνοι στον Άραξο! ΒΙΝΤΕΟ


Στην αεροπορική βάση στον Άραξο δεν υπάρχουν πυρηνικά, είπε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας από το βήμα της Βουλής.

Η αεροπορική βάση του Αράξου είναι υπό ελληνική διοίκηση εδώ και πολλά χρόνια. μετά την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Αράξου. 

Μόνο μια κεραία υπάρχει από την περίοδο 1967 - 1974, η οποία είναι ανενεργή και δεν έχει απομακρυνθεί κυρίως λόγω του κόστους, είπε ο κ. Βίτσας.

Πάντως ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για το κλιμάκιο των Αμερικάνων τεχνικών που βρίσκεται στον Άραξο, υποστήριξε ότι έχουν έρθει για να εξετάσουν πιθανή αποκατάσταση ζημιών σε αεροσκάφος F-16 που είχε βγει εκτός διαδρόμου.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το κλιμάκιο των Αμερικανών τεχνικών πρόκειται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Σούδα, για να εξετάσει κι ένα άλλο αεροσκάφος F-16 το οποίο έχει επίσης υποστεί ζημιές.

Δείτε το σχετικό βίντεο