Η Άλωση της Τριπολιτσάς γιορτάστηκε παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πάντως είδαμε και τσολιάδες να κάνουν παρέλαση με το ναύτη του Αιγαίου


Κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό 196ης Επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του μετά το πέρας της Αρχιερατικής δοξολογίας στον Μητροπολιτικό I. Ν. Αγίου Βασιλείου βρέθηκαν στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Άρεως όπου και τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Έπειτα, μεταφέρθηκαν και στον Ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη όπου εμφανίζεται ο Γέρος του Μωριά έφιππος, με το δεξί του χέρι υψωμένο κρατώντας το γιαταγάνι του, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Άλωση της Τριπολιτσάς: Τσολιάδες έκαναν παρέλαση με το "...ναύτη του Αιγαίου" 1 Άλωση της Τριπολιτσάς: Τσολιάδες έκαναν παρέλαση με το "...ναύτη του Αιγαίου"

Μετά τήν Δοξολογία ακολούθησε μία μεγαλειώδης παρέλαση διάρκειας 90 λεπτών.

Realshave.gr

Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια – Χορευτικοί σύλλογοι (πάμπολοι) μέ παραδοσιακές στολές – Μουσικά σχολεία – Τεχνικά Λύκεια και στο τέλος οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Πάντως όπως μπορείτε να δείτε και στο Βίντεο ακόμα και οι τσολιάδες παρέλασαν υπό τους ήχους του ναύτη του Αιγαίου!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});