Πού βρίσκεται σήμερα το τουρκικό ναρκόπλοιο "Μουράτ Τερζί"

Πού βρίσκεται σήμερα το τουρκικό ναρκόπλοιο "Μουράτ Τερζί" - Πόσο καιρό βρίσκεται σε αυτή τη θέση και τι ερωτηματικά προκύπτουν

Πού βρίσκεται σήμερα το τουρκικό ναρκόπλοιο "Μουράτ Τερζί"Το Τουρκικό αλιευτικό - ναρκόπλοιο "Μουράτ Τερζί" που είδαμε στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος να πετάει τόνους με ναρκωτικά στη θάλασσα, φαίνεται ότι βρίσκεται στην Τουρκία, διπλα στα σύνορα με τη  Συρία!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MarineTraffic.com η οποία δείχνει τις θέσεις των πλοίων, το τουρκικό πλοίο "Μουράτ Τερζί", βρίσκεται από τις 17 Μαϊου του 2017, σε λιμάνι της Τουρκίας, μια ανάσα από τα σύνορα με τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου για το ΕΛΛΗ και το τουρκικό ναρκόπλοιο

Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρέττα και 54 χιλιομέτρων από τη Λατάκια της Συρίας.

Δυστυχώς λόγω του περιορισμού στη χρήση των ελεύθερων δεδομένων της ιστοσελίδας, δεν είναι δυνατόν να ανατρέξουμε για να δούμε τις προηγούμενες θέσεις του.

Ωστόσο το γεγονός ότι βρίσκεται σε λιμάνι στη συγκεκριμένη περιοχή, σίγουρα γεννά ερωτηματικά για το ρόλο του σε ενδεχόμενο λαθρεμπόριο σχετικό με τον πόλεμο στην περιοχή.

Πάντως από την ημερομηνία που φαίνεται να είναι ακινητοποιημένο στο συγκεκριμένο λιμάνι, σημαίνει ότι ένα χρόνο μετά την παράνομη δράση του νότια της Κρήτης, τον Μάιο του 2016, το αλιευτικό συνέχισε να κάνει δρομολόγια, πριν καταλήξει στη μαρίνα cevlik.