"Πώς γίνομαι κατάσκοπος στη ΜΙΤ" ρωτάνε χιλιάδες Τούρκοι!

"Πώς γίνομαι κατάσκοπος στη ΜΙΤ" ρωτάνε χιλιάδες Τούρκοι, την κρατική υπηρεσία ασφαλείας της χώρας
"Πώς γίνομαι κατάσκοπος στη ΜΙΤ" ρωτάνε χιλιάδες Τούρκοι!
Πρόθυμοι να γίνουν κατάσκοποι δήλωσαν 27.000 άτομα στην Τουρκία το περασμένο έτος! Περίπου 74 άτομα την ημέρα κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ΜΙΤ με το ερώτημα "πώς γίνομαι κατάσκοπος"!

Αυτό φανερώνουν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, για το 2017.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα, είναι ότι πλέον οι καταγγελίες για υποψίες έναντι πολιτών που σχετίζονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ήταν υπερδιπλάσιες από τις καταγγελίες που έγιναν σχετικές με την κουρδική οργάνωση PKK, η οποία στην Τουρκία έχει χαρακτηριστεί ως "τρομοκρατική".

Δείτε τι γράφει σχετικά, η ιστοσελίδα tourkikanea.grΗμερησίως 74 άτομα ζητάνε να γίνουν πράκτορες της ΜΙΤ, ενώ 180 ζητάνε να κάνουν καταγγελία

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) στην ιστοσελίδα της δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες, τις αιτήσεις για δουλειά και τις αιτήσεις για πληροφόρηση που έγιναν το 2017.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, η επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας η ¨www.mit.gov.tr¨ πέρσι είχε 1.056.588 επισκέψεις.  Επισκέπτες της ιστοσελίδας, ζήτησαν να κάνουν καταγγελία στην ΜΙΤ, να κάνουν καριέρα σε αυτήν, ή να ενημερωθούν για κάποιο θέμα.


Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν την FETÖ


Από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που έγιναν προς την ΜΙΤ, οι 25 χιλιάδες ήταν καταγγελίες σχετικά με την FETÖ και οι 11 χιλιάδες σχετικά με το ΠΚΚ.  Για διάφορα θέματα ασφαλείας στάλθηκαν περίπου 30 χιλιάδες μηνύματα με τα οποία ζητούσαν βοήθεια. Αυτά τα στοιχεία σημαίνουν πως ημερησίως στην ΜΙΤ γίνονται 181 καταγγελίες εγκλημάτων.  Από τις καταγγελίες αυτές οι 7.812 μετά από έρευνα κοινοποιήθηκαν στις δικαστικές αρχές και έγιναν οι αστυνομικές επιχειρήσεις. Η είδηση αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο εντοπίστηκαν κάποια κρυφά ονόματα που ήταν μέλη της FETÖ.

Στο τμήμα ¨Καριέρα¨ στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, πέρσι  υπήρξαν 27 χιλιάδες αιτήσεις. Αυτό σημαίνει πως ημερησίως 74 άτομα υποβάλλουν αίτημα για να γίνουν στελέχη της ΜΙΤ.


Απάντηση σε 2.297 αιτήματα


Επίσης υπήρξαν στην ΜΙΤ 6.338 ¨αιτήματα πληροφόρησης¨, του τύπου ¨Ποιο το αποτέλεσμα της εξέτασης ασφαλείας σχετικά με το άτομο μου για την πρόσληψη στο δημόσιο;¨, ¨Ποιες οι συνθήκες εργασίας στην ΜΙΤ¨, ¨Με προσλαμβάνετε εμένα στην ΜΙΤ;¨ και  ¨Τρέχει μήπως κάποια έρευνα σε βάρος μου;¨.

Στα πλαίσια του ¨νόμου περί δικαιώματος ενημέρωσης¨, υπήρξαν απαντήσεις σε 2.297 αιτήματα.