Τροπολογία για Μετοχικά Ταμεία - Τι ανησυχεί τους ένστολους

Τροπολογία για Μετοχικά Ταμεία - Τι ανησυχεί τους ένστολους - Γιατί θέτουν θέμα βιωσιμότητας των ταμείων 
Ανησυχία για το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων εκφράζει η Ομοσπονδία Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικά Μισθολόγια: Τι ψηφίστηκε για τις αναδρομικές κρατήσεις

Θέμα: Ρυθμίσεις θεμάτων Μετοχικών Ταμείων και ΤΑΛΣ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου εξωτερικών την 29-11-2017, ρυθμίζεται ο υπολογισμός των κρατήσεων, με το νέο το μισθολόγιο , για τα μετοχικά ταμεία .

Άξιον απορίας είναι το γεγονός ότι από την συγκεκριμένη ρύθμιση απαλείφθηκε ο τρόπος υπολογισμού των ΕΦΑΠΑΞ.


Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο οικονομικών, η πρόταση για κατάθεση τροπολογίας της Ομοσπονδίας, στο πρόσφατο νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, για ρύθμιση θεμάτων κρατήσεων και υπολογισμού ΕΦΑΠΑΞ του ΤΑΛΣ, μας κάνει να προβληματιζόμαστε και να ανησυχούμε.

Οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να δημιουργούν ζητήματα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν, πρέπει να σεβαστούν τους κόπους και τους μόχθους των στελεχών, μιας ολόκληρης ζωής.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή και καθιστούμε υπεύθυνους όλους όσους με τις ενέργειες τους ή μη, θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των ταμείων και τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.