Σε πανικό ο Ερντογάν με τη δίκη στις ΗΠΑ και αντιδρά πολύ σπασμωδικά…

Σε πανικό ο Ερντογάν με τη δίκη στις ΗΠΑ και αντιδρά πολύ σπασμωδικά…
Με το προφίλ του «παγκόσμιου ηγέτη» του μουσουλμανικού κόσμου απόλυτα «τσαλακωμένο» και τη βεβαιότητα ότι το καθεστώς του είναι βουτηγμένο στην απόλυτη διαφθορά με πρώτη και καλύτερη την οικογένειά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επιλέξει να «πετάει τη μπάλα στην κερκίδα», επιχειρώντας -ως συνήθως- να δημιουργήσει την εντύπωση στις μάζες των αγράμματων και θρησκόληπτων οπαδών του ότι πίσω από τις κατηγορίες κρύβεται μια μεγάλη συνωμοσία εναντίο της Τουρκίας, με αποτέλεσμα όμως να βυθίζει ολοένα και περισσότερο την ίδια του τη χώρα.

Πλέον «δυτικοποιείται» υπό την έννοια ότι παίζει το χαρτί της «συνωμοσίας της CIA» για να τον ανατρέψει, βάζοντας την τουρκική «Δικαιοσύνη» να στοιχηθεί στο πλευρό του (σ.σ. αν ήθελε ας έκανε και αλλιώς) και να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για πρώην στέλεχος της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA: Central Intelligence Agency), το οποίο κατηγορεί για ενεργή ανάμιξη στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.


Πρόκειται για τον Γκρέιαμ Φούλερ, εκ των κορυφαίων αναλυτών της CIA για την ευρύτερη περιοχή, όχι πάντα ιδιαίτερα «φιλικός» απέναντι στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών (NIC: National Intelligence Council), κι αν δεν μας απατά η μνήμη μας με θητεία στο περίφημο think tank, RAND Corporation.

Η παράνοια του Ερντογάν όμως παρασύρει κι έναν εξέχοντα ακαδημαϊκό αμερικανικού πανεπιστημίου και στέλεχος δεξαμενών σκέψης (think tanks)....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια στο www.defence-point.gr