Σχολή Ευελπίδων: Η συγκίνηση του ΥΕΘΑ όταν αγκάλιασε τον Εύελπι - γιο του ήρωα

Σχολή Ευελπίδων: Η συγκίνηση του ΥΕΘΑ όταν αγκάλιασε τον Εύελπι - γιο του ήρωα συνταγματάρχη που χάθηκε στο Σαραντάπορο

Σχολή Ευελπίδων: Η συγκίνηση του ΥΕΘΑ όταν αγκάλιασε τον Εύελπι - γιο του ήρωα


Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, την ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έδωσε ξιφίδιο  στον πρωτοετή Εύελπι Βασίλειο Αδάμο, γιο του ήρωα Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου.

Ο ΥΕΘΑ τίμησε με αυτό τον τρόπο τον στρατιωτικό που έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του 2017, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών Ευελπίδων Τάξεως 2021 «Επίλαρχος Κωνσταντίνος Τζαβέλας» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως είχε υποσχεθεί, επέδωσε το ξιφίδιο στον πρωτοετή Εύελπι Βασίλειο Αδάμο, γιο του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, τον Απρίλιο του 2017, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

 Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βράβευσε την οικογένεια του ήρωα της εποποιίας του ’40 Επίλαρχου Κωνσταντίνου Τζαβέλα το όνομα του οποίου φέρει η Τάξη 2021.