ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ποιοι Σμήναρχοι κρατούνται "όμηροι" και γιατί;

Ποιοι Σμήναρχοι κρατούνται "όμηροι" και γιατί; Τρεις τάξεις από την Σχολή Ικάρων έχουν αποκλειστεί για πρώτη φορά από θέσεις εξωτερικού
Σε ομηρία νιώθουν ότι βρίσκονται τρεις τάξεις Σμηνάρχων της Ικάρων! Πρόκειται για τις τάξεις 1986, 1987, 1988, οι οποίες αποκλείστηκαν από τις θέσεις εξωτερικού το 2018,  επειδή συμπλήρωσαν τα απαραίτητα προσόντα για να γίνουν ταξίαρχοι και ενδέχεται να κριθούν, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα κριθούν!Στελέχη που έχουν αποκλειστεί από τις θέσεις εξωτερικού με αυτόν τον τρόπο, λένε στο Armyvoice.gr ότι θεωρούν πως η Πολεμική Αεροπορία τους κρατάει ομήρους.

Κατ' αρχήν ξεκαθαρίζουν ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Πολεμική Αεροπορία. Οι αντίστοιχοι στρατιωτικοί από τον Στρατό Ξηράς, δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα και πηγαίνουν κανονικά σε θέσεις εξωτερικού.

Οι αποκλεισμένοι αεροπόροι θέτουν το ερώτημα:

Τους εξασφαλίζει η Υπηρεσία ότι εάν δεν τους στείλει στο εξωτερικό, θα τους προάγει σε Ταξίαρχους;

Η απάντηση είναι προφανώς "ΟΧΙ".


Και ρωτούν εάν δεν μετατεθούν στο εξωτερικό και παράλληλα δεν προαχθούν, δεν θα έχουν χάσει και τα δυο; Θα έχουν χάσει μια θητεία στο εξωτερικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το βιογραφικό τους, την απόκτηση εμπειρίας, αλλά και τις οικονομικές απολαβές, και θα έχουν χάσει επίσης και μια ενδεχόμενη κρίση και προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

Το λογικό εξηγούν, (και αυτό που ίσχυε όλα τα χρόνια)  είναι να σε τοποθετήσει η υπηρεσία στο εξωτερικό εφόσον έχεις τα προσόντα και όταν έρθει η ώρα της κρίσης για προαγωγή, ή επαναπατρίζεσαι αν γίνεις Ταξίαρχος (δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει κάποιο στέλεχος πριν κλείσει τριετία) ή παραμένεις εκεί (αν μείνεις διατηρητέος Σμήναρχος).

Μήπως θα πρέπει να το δει και πάλι η ηγεσία και να αναθεωρήσει;