Ο Γιούνκερ λέει "ακροδεξιό" τον Καμμένο! Τι απαντά ο ΥΕΘΑ

Ο Γιούνκερ λέει "ακροδεξιό" τον Καμμένο! Τι απαντά ο ΥΕΘΑ στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Γιούνκερ λέει "ακροδεξιό" τον Καμμένο! Τι απαντά ο ΥΕΘΑ


«Θα συνεργασθώ με όλους τους Αυστριακούς υπουργούς όπως συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την συνέντευξη τύπου με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς στις Βρυξέλλες.

Εναντίον «κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, λίγο μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

«Είμαι εναντίον κάθε προκατάληψης», δήλωσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO), έχει ταχθεί «ξεκάθαρα υπέρ της Ευρώπης» και το κυβερνητικό της πρόγραμμα βρίσκει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνη κατά 100%. «Αυτό είναι που μετράει για εμένα», πρόσθεσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, τονίζοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα κριθεί όπως όλες οι κυβερνήσεις από τις πράξεις της.Εξάλλου, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πώς θα μπορέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστεί με υπουργούς ενός ακροδεξιού κόμματος, ο Ζ.Κ.Γιούνκερ επανέλαβε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση του Σ. Κουρτς έχει μια ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκή θέση και πρόσθεσε:

«Θα δουλέψουμε με όλους τους αυστριακούς υπουργούς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως δουλεύω με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, όπως δουλεύω με ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και άλλα. Γιατί πρέπει να μεγαλοποιούμε το θέμα της Αυστρίας και να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε άλλες κυβερνήσεις; Πρόκειται για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και τίποτε άλλο».


Τι απαντά ο Πάνος Καμμένος


«Έκανε τη δήλωση νύχτα, κάνει κρύο στις Βρυξέλλες, ήταν τέτοιες οι συνθήκες που μπορεί να με μπέρδεψε με τον Βορίδη ή τον Γεωργιάδη», τόνισε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της ΕΕ, «όπως ο καθένας, έχει τα ελαττώματά του».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «έχει μία καλή σχέση με τον κ. Γιούνκερ», διευκρινίζοντας ότι «δεν συνηθίζει να με χαστουκίζει φιλικά όπως τον κ. Βενιζέλο ή να με φιλάει όπως τον κ. Σαμαρά».