Νυχτερινή αποζημίωση: Τι γίνεται με τα 2,7 € που υποσχέθηκε ο Καμμένος;

Νυχτερινή αποζημίωση: Τι γίνεται με τα 2,7 ευρώ την ώρα που υποσχέθηκε ο Καμμένος; Κινδυνεύει να χαθεί το επίδομα χωρίς καν να έχει δοθεί;Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ήταν 18 Μαϊου 2017 όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωνε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ο πρωθυπουργός με παρέμβασή του κατάφερε να κάμψει τις αντιδράσεις της ομάδας διαπραγμάτευσης και να πάρουν οι στρατιωτικοί  για πρώτη φορά νυχτερινή αποζημίωση ύψους 2,7 ευρώ την ώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν εκείνες τις ημέρες από το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα, να πάρουν για πρώτη φορά στα χρονικά οι στρατιωτικοί αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση.


Πάνος Καμμένος 18 Μαϊου 2017:
Πριν από λίγο, η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, δέχθηκε και για πρώτη φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αυτό που δικαιούνται. Και τα νυχτερινά. Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.
Αυτό σημαίνει ότι τελικά, οι αποδοχές των στελεχών θα είναι πολύ καλύτερες από ο,τι ήταν στο παρελθόν

Οι κακές γλώσσες πάντως έλεγαν από τότε πως ήταν ένα πυροτέχνημα που πέταξε ο υπουργός στην Βουλή χωρίς να έχουν βρεθεί τα κονδύλια για την υλοποίησή του.

Το ποσό που είχε υπολογίσει γα την υλοποίηση ήταν εννέα εκατομμύρια ευρώ και κάτι τέτοιο δεν είχε προβλεφθεί.

Ήταν απλά μια παροχή προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των στρατιωτικών στο νέο μισθολόγιο, το οποίο προβλέπει τσεκούρι στον βασικό τους μισθό.


Ήταν ένα πυροτέχνημα;


Επτά μήνες μετά, η ρύθμιση όχι απλά δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά κινδυνεύει και να χαθεί, καθώς,  εάν δεν εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, όπως ορίζει ο νόμος, τότε το ευεργέτημα αυτό χάνεται.

Όλοι εύχονται να μην ήταν ένα πυροτέχνημα της στιγμής, το οποίο ποτέ δεν θα υλοποιηθεί κι ελπίζουν τις ελάχιστες ημέρες που απομένουν να εκδοθεί η σχετική απόφαση και να καθοριστούν οι δικαιούχοι.


Ανησυχία από τους Ηπειρώτες

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου εκφράζει την απογοήτευση των μελών της διότι ενώ έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 7 μηνών  από την ψήφιση του Νομου 4472/2017  δεν έχει εκδοθεί ακόμη  ΚΥΑ μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ με αποτέλεσμα το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες να μην του έχει  χορηγηθεί η  ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης.

Συνέπεια αυτού ο κίνδυνος να χαθεί η αναδρομική από 1/1/2017 αποζημίωση των συναδέλφων  που εκτελούν νυχτερινή εργασία.