Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό εδάφους!

Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό εδάφους, είπε ο ΥΕΘΑ από την Χίο, τα Ψαρά και τους Φούρνους

Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό εδάφουςΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα φυλάκια στα Ψαρά και τους Φούρνους όπου συνομίλησε με τα στελέχη, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες και τους ευχήθηκε για τις γιορτές. Στη συνέχεια μετέβη στη Χίο, όπου εγκαινίασε τρία Στρατιωτικά Οικήματα.

Απευθυνόμενος στον Ταξίαρχο της Χίου δήλωσε:

Θα ήθελα να συγχαρώ, για μια ακόμα φορά, εσάς και το προσωπικό σας, διότι όποτε έχω επισκεφθεί το νησί σας διαπιστώνω υψηλό ηθικό και αποφασιστικότητα, όπως και σε όλα τα νησιά, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να προασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να πολεμήσουν υπέρ πίστεως και πατρίδος.


Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο οπλικό σύστημα που κατέχουμε είναι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αποφασιστικότητα να προασπίσουμε βωμούς και εστίες.

Σε αυτό το σημείο, από εδώ, από τη Χίο, θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα.

Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα και επιδιώκει την ειρήνη και την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Προς τους απέναντι έχουμε τείνει χείρα ειρήνης και συνύπαρξης.

  Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να παραχωρηθεί έστω και μία σπιθαμή εθνικού εδάφους. Δεν θα επιτρέψουμε να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό.


Θα πρέπει να ξέρουν ότι οι σημαίες από τα φυλάκια, τις βραχονησίδες, τα νησιά μας κατεβαίνουν μόνο όταν είναι να αντικατασταθούν. Τις σημαίες δεν τις «παίρνει ο αέρας». Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε με ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά.