Λοβέρδος: «Δε διορθώνεται το κακό που έγινε στη συνάντηση Ερντογάν-Παυλόπουλου»

Λοβέρδος: «Δε διορθώνεται το κακό που έγινε στη συνάντηση Ερντογάν-Παυλόπουλου»


Η συζήτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στα υπόλοιπα κόμματα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου που έκανε παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, όπου ανέφερε πως τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο ανδρών προκαλούν κακό και πως «αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα.

«Χρειάζεται προσοχή για να μην υποστούμε πλήγματα και ήττες. Φάνηκε η πολύ κακή προετοιμασία που είχαμε κάνει για αυτή τη συνάντηση.


Η Συνθήκη της Λωζάννης μπορεί να αλλάξει και με την ερμηνεία. Ο κύριος Ερντογάν δημοσίως, μπροστά σε όλες τις διεθνείς κάμερες έθεσε σοβαρότατα θέματα, επαναλαμβάνοντας άκυρες θέσεις μέσα στο ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος που πρόσθεσε:

«Αποστομωτική ήταν και η απάντηση του τούρκου προέδρου στον κύριο Παυλόπουλο, λέγοντας ότι το θέμα το άνοιξε ο ίδιος για αυτό και ζητά απαντήσεις από εκείνον. Δεν διορθώνεται το κακό που έγινε. Αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος ακόμη κάποια πράγματα να διορθωθούν. Πρέπει μέχρι το τέλος της ημέρας να αναστραφεί το κλίμα».