Ειδικές Δυνάμεις : Τι γράφει ανακοίνωση Δήμου στη Χαλκιδική- Πολύ γέλιο

Ειδικές Δυνάμεις - στρατιωτική άσκηση: Τι γράφει ανακοίνωση Δήμου στη Χαλκιδική- Πολύ γέλιο - Μην τους ταϊζετε και μην τους περάσετε για μετανάστες!
Άσκηση ανορθόδοξου πολέμου από τους καταδρομείς στη Ρεντίνα έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Χαλκιδική, καθώς τοπικός Δήμος έβγαλε ανακοίνωση με όλα όσα οι στρατιωτικές αρχές στην περιοχή είχαν ζητήσει να ενημερώσει τους δημότες.

Έτσι διαβάζουμε ότι τους καλούν άμα δουν εξαθλιωμένους στρατιώτες να μην τους ταϊσουν, να μην τους μεταφέρουν με τα οχήματά τους και κυρίως να μην τους περάσουν για παράτυπους μετανάστες.

Η ανακοίνωση από μόνη της προκαλεί γέλιο, αλλά είναι εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για εκπαίδευση πιθανώς κάποιου σχολείου αιχμαλώτων ή κάτι αντίστοιχου.


Τι γράφει η ανακοίνωση;

Στρατιωτική άσκηση χωρίς πραγματικά πυρά πραγματοποιείται από σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 13 του μηνός, στην ευρύτερη περιοχή των χωριών Μεγάλη Παναγίας, Νεοχωρίου, Σταγείρων, Στρατονίκης, Βαρβάρας, Στανού και Ιερισσού, του δήμου Αριστοτέλη

Ειδικότερα:

- Στην παραπάνω εκπαίδευση, θα συμμετέχουν Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενδεδυμένα με φθαρμένες και παραποιημένες στολές παραλλαγής και χωρίς κάλυμμα κεφαλής.
- Οι ασκούμενοι θα φέρουν ειδικό δελτίο ταυτότητας- αναγνώρισης, θεωρημένο από το ΚΕΑΠ και θα κινούνται σε μικρές ομάδες.
- Προς αποφυγή πιθανού ατυχήματος και με σκοπό την επιτυχία της προαναφερθείσας άσκησης, οι κάτοικοι παρακαλούνται να συνεργαστούν με το ΚΕΑΠ, όπως παρακάτω:

  • - Ασκούμενος που θα γίνει αντιληπτός από τους κατοίκους, να μη ταυτίζεται με παράτυπο μετανάστη ή λοιπούς περιφερόμενους και να ειδοποιείται το ΚΕΑΠ, για την περιοχή στην οποία έγινε αντιληπτός.
  • - Να μην παρέχονται στους εκπαιδευόμενους νερό, φαγητό, διαμονή καθώς επίσης και ευκολίες μεταφοράς, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στον σκοπό της άσκησης.
  • - Να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή από τυχόν κυνηγούς, που θα βρίσκονται στην περιοχή, σε περίπτωση προσέγγισής τους στο χώρο της άσκησης

- Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΑΠ (ΡΕΝΤΙΝΑ) και συγκεκριμένα στους Τ/χη (ΠΖ) ΧΜ (κιν: 6945...) και στον Ανθ/λγό (ΠΖ) ΑΛ (κιν: 6955...), καθώς και στο τηλέφωνο 23970-.., όλες τις ώρες κατά τις προαναφερθείσες μέρες.

Με πληροφορίες από το  www.seleo.gr