Οι αδικίες για τα στελέχη εκτός ΑΣΣΥ

Οι αδικίες για  τα στελέχη εκτός ΑΣΣΥ - Θα υπάρξει άραγε κάποια απάντηση σε όσα καταγγέλλονται;

Οι αδικίες για τα στελέχη εκτός ΑΣΣΥ


Νέα επιστολή στελέχους από το Πολεμικό Ναυτικό! Τι συμβαίνει με τα στελέχη εκτός ΑΣΣΥ; Το θέμα είχε τεθεί από άλλο στέλεχος στο Armyvoice.gr και είχαμε αναδείξει τις αδικίες που κατά τη γνώμη του υπάρχουν. Ωστόσο απάντηση δεν έχουμε πάρει.

Τώρα μια νέα επιστολή ουσιαστικά περιστρέφεται γύρω από το ίδιο θέμα:

Tα στελέχη εκτός ΑΣΣΥ είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού;Οι αδικίες για τα στελέχη των μη εισερχομένων από στρατιωτικές σχολές, αλλά με προκηρύξεις όπως γινόταν και με τους εισερχόμενους από το 1982 έως το 1991 στις στρατιωτικές σχολές όπου εισέρχονταν από την ηλικία των 14ετών και με απολυτήριο Γυμνασίου καθώς μετά το 1992 εισέρχονταν μέσο  Πανελληνίων εξετάσεων και με φοίτηση δύο ετών και από το 2003 έγινε η φοίτηση τριετής και ονομάστηκαν ΑΣΣΥ όπου απολαμβάνουν όλοι τα ευεργετήματα των ΑΣΣΥ ανεξάρτητα ότι εισήλθαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και πολλά στελέχη δεν έχουν τελειώσει λύκειο και προάγονται στον βαθμό του Πλοίαρχου.

Δυστυχώς τα αρμόδια Πολιτικά και στρατιωτικά όργανα δεν μπορούν να μας ενημερώσουν

 • 1.Ποιοι εισηγήθηκαν με τον Ν. 3883/10 να καταργήσουν δικαιώματα προκήρυξης για την μείωση του καταληκτικού βαθμού από Αντιπλοίαρχο σε Πλωτάρχη στους Εθελοντές, όταν ποτέ δεν έχουν καταργηθεί δικαιώματα προκηρύξεως. 
 • 2.Γιατί δεν εισηγήθηκαν έως σήμερα την αποκατάσταση της ηθικής αδικίας με την επαναφορά του καταληκτικού βαθμού. 
 • 3. Γιατί με τον ίδιο Ν. 3883/10 στελέχη της αεροπορίας προάγονται δύο βαθμούς ανώτερους στον βαθμό του Σμηνάρχου (Πλοίαρχου). 

 • 4. Γιατί το 2012 προήχθησαν παράτυπα δύο σειρές ΑΣΣΥ 3ηκαι 4η πιο νωρίς καθώς δεν είχαν συμπληρώσει τα ουσιαστικά προσόντα και το επιδίωξαν εξαπατώντας τους ανωτέρους τους και την Στρατιωτική Ηγεσία και την Πολιτική καθώς και τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και δεν τιμωρήθηκε κανείς, δεν αναιρέθηκε η προαγωγή τους και τα στελέχη που το επιδίωξαν παρέμειναν στις θέσεις τους και προήχθησαν και σε ανώτατες θέσεις νευραλγικές. 
 • 5. Γιατί αντίστοιχα για τα στελέχη μη ΑΣΣΥ ενώ έπρεπε να προαχθούν βάση νομοθεσίας και διατάξεων στα τριάντα έτη στον βαθμό του Πλωτάρχη καθώς ημερομηνία κατατάξεως βάση Ν. 445/74 είναι η ημερομηνία κατατάξεως του κληρωτού και με τον Ν.2439/96 είναι η ημερομηνία ονομασίας σε Αξιωματικό. Καθώς τα στελέχη του Β Κλάδου του ΓΕΝ αναφέρουν ότι ημερομηνία κατατάξεως είναι η ημερομηνία προαγωγής στον βαθμό του Κελευστή και καθυστερούν δύο έτη την προαγωγή μας σκοπίμως, παράτυπα καθώς δεν υπάρχει διάταξη η νομοθεσία για την αλλαγή της ημερομηνίας κατατάξεως. 

 • 6. Γιατί αδιαφορούν τα αρμόδια στρατιωτικά στελέχη για θέματα, αδικίες, σταδιοδρομία, μεταθέσεις, κλπ, που αφορούν στελέχη μη ΑΣΣΥ και δεν εισηγούνται και αδιαφορούν, εισηγούνται μόνο αρνητικά και καθημερινά δείχνουν την απέχθεια τους  με φανατισμό για στελέχη μη ΑΣΣΥ και δημιουργούν διχόνοια ανάμεσα στα στελέχη και στο στράτευμα. 
 • 7. Γιατί για τα στελέχη ΑΣΣΥ  συνεχώς εισηγούνται ευεργετικές διατάξεις, νομοθεσία, τροπολογίες, παρεμβάσεις καθώς με τον Ν. 4494/17 ενώ είχαν καταληκτικό βαθμό Αντιπλοίαρχου, προάγονται στον βαθμό του Πλοίαρχου και όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ στον βαθμό του Αρχιπλοίαρχου και με αναδρομική ισχύ για όσα στελέχη ΑΣΣΥ έχουν αποστρατευτεί. Καθώς και στο νέο μισθολόγιο ενώ ψηφίστηκε πριν λίγους  μήνες το τροποποίησαν και πρόσθεσαν και παραπάνω κλιμάκιο για καλλίτερες συνταξιοδοτικές αποδοχές και με δύο κλιμάκια διαφορά καθώς προάγονται δύο βαθμούς παραπάνω. 

 • 8.Γιατί ενώ υπάρχουν οι αρμόδιοι Κλάδου που ασχολούνται με την μέριμνα και τα θέματα του στρατιωτικού προσωπικού και υπάρχουν και οι Νομικοί Σύμβουλοι δεν απομακρύνουν τα στελέχη αυτά που σκοπίμως δεν εισηγούνται αμερόληπτα για όλα τα στρατιωτικά στελέχη και εξυπηρετούν δικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα. 
 • 9. Γιατί ενώ είναι ενήμεροι η Πολιτική Ηγεσία και  Στρατιωτική Ηγεσία και εκφράζονται με ενθουσιασμό και επαίνους για την καθημερινή επιχειρησιακή και αίσθημα ευθύνης όλων των στελεχών αδιακρίτως στα νομοσχέδια και στις διατάξεις αναφέρονται μόνα στα στελέχη των ΑΣΣΥ. Καθημερινά όμως στην Πρώτη γραμμή και το 100% των Μονάδων επανδρώνεται και λειτουργεί στο μέγιστο από τους μη ΑΣΣΥ καθώς ο χρόνος των ΑΣΣΥ στις μονάδες είναι λιγότερος από το μισό χρόνο ενός μη ΑΣΣΥ ενώ στα γραφεία είναι το αντίστροφο. 

 • 10. Θα απαντήσει κανένας στα άνωθεν ερωτήματα, θα σταματήσουν οι αδικίες και οι φανατισμένες αντιλήψεις για τα στελέχη μη ΑΣΣΥ, θα ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τον αρμόδιο Κλάδο για την επίλυση και ενημέρωση θεμάτων προσωπικού για το καλό των στελεχών και του στρατεύματος. 

Τα λόγια θα είναι ανάλογα με τις πράξεις της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.