Επίσκεψη Ερντογάν: Το παρασκήνιο της συμμετοχής του Χουλουσί Ακάρ

Επίσκεψη Ερντογάν: Το παρασκήνιο της συμμετοχής του Χουλουσί Ακάρ, που εξηγεί και την απουσία Καμμένου
Η εικόνα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ χωρίς στολή στις συζητήσεις και η απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τις συναντήσεις συζητήθηκε έντονα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε, η τουρκική πλευρά είχε ασκήσει βέτο στην συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς είναι αυτός που έχει πολλές φορές επιτεθεί με δηλώσεις του στην Τουρκία και αυτό δεν του το συγχωρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Βέτο Ερντογάν για Καμμένο!


Ωστόσο η ατζέντα περιλάμβανε και θέματα που αφορούσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι προστέθηκε στην συνοδεία του Τούρκου υπουργού, ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ. Η σχετική ειδοποίηση μάλιστα ήρθε τρεις ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει αυξημένες αρμοδιότητες στην Τουρκία και προηγείται στο πρωτόκολλο του υπουργού άμυνας εξηγούσαν ελληνικές πηγές στο Armyvoice.gr.

Έτσι δεν ήρθε ο αρμόδιος υπουργός ώστε να είναι απαραίτητη και η παρουσία του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας και υπό αυτή την έννοια ικανοποιήθηκε το σχετικό αίτημα της τουρκικής πλευράς, εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές.