Επίσκεψη Ερντογάν: Ετοιμάζει φιέστα στην Κομοτηνή!

Επίσκεψη Ερντογάν: Ετοιμάζει φιέστα στην Κομοτηνή! Φόβοι για παρατράγουδα - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε τζαμιά
Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 θα μεταβεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, για την προσευχή της Παρασκευής, στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο "Chris and Eve Mansion" και στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.Η παραμονή του Ερντογάν στην Αθήνα στιγματίστηκε από τις προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μετά τις δηλώσεις «φωτιά» για τη Συνθήκη της Λωζάννης και την τουρκική μειονότητα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ετοιμάζεται για την… φιέστα στην Κομοτηνή.


Ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Εμινέ, και την τουρκική αντιπροσωπεία αναμένονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 υπολογίζεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή. Αρχικά θα επισκεφθούν το Kirmahalle τζαμί, και στη συνέχεια μειονοτικό σχολείο. Θα ακολουθήσει στις 13:30-15:00 γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion» με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διήμερη επίσημη επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 16:00 με την αναχώρηση της τουρκικής αποστολής με ειδική πτήση.


Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας στην Κομοτηνή είναι δρακόντεια. Στην πόλη βρίσκονται Έλληνες και Τούρκοι αστυνομικοί, με πολιτικά και ένστολοι, οι οποίοι κάνουν περιπολίες και ερευνούν εξονυχιστικά το τζαμί, όπου θα προσευχηθεί ο Ερντογάν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην Κομοτηνή θα φτάσουν ναυλωμένα λεωφορεία, όχι μόνο από άλλες περιοχές της Θράκης, αλλά και από την Τουρκία.

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αστυνομικών αρχών για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη στην κετρινική πλατεία της Κομοτηνής, στις 12 το μεσημέρι.


Οι αρχές φοβούνται για… παρατράγουδα, καθώς το βράδυ της Πέμπτης κάποιοι ζωγράφισαν σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών. Σε τοίχους σπιτιών ψευδομουφτήδεων, του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ, του Λεβέντ Σαδήκ, του δημοσιογράφου Ομέρ Τζεγκίζ και άλλων, άγνωστοι ζωγράφισαν μπλε σταυρούς.Τρικάκια που γράφουν στα τουρκικά “Σκέψου το ξανά! Ο Erdogan θα φύγει. Εσύ και αύριο θα είσαι εδώ”, πετάχτηκαν από αγνώστους σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης (Αρριανά, Λύκειο, Δειλινά, Φιλλύρα, Εχίνο, Κένταυρο, Μύκη, Γλαύκη).


Πηγή: www.newsit.gr