29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία: Ο "άγρυπνος φρουρός" στο ΓΕΣ - ΦΩΤΟ

29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία: Ο "άγρυπνος φρουρός" των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασε το έργο που επιτελεί στο ΓΕΣ


29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία: Ο "άγρυπνος φρουρός" στο ΓΕΣ - ΦΩΤΟΗ 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού (29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ "ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ"), παρουσίασε στο ΓΕΣ το έργο που επιτελεί το προσωπικό της, σε συνδυασμό με την αποστολή και την ιστορία της.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού: "Παρακολουθήσαμε τις πάσης φύσης δραστηριότητές τους, τις πρωτοβουλίες και τις συνέργειες για τις οποίες αισθάνονται υπερήφανοι, αλλά και ενημερωθήκαμε για την περιοχή που εδρεύουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της".Στο Έμβλημα της Ταξιαρχίας, απεικονίζεται Οπλίτης του Πεζικού, φέρων το τυφέκιο σε θέση φύλαξης. Στο φόντο πίσω από το στρατιώτη, απεικονίζεται χάρτης της Θράκης. Το κόκκινο χρώμα που περιβάλει την παράσταση, συμβολίζει το Όπλο του Πεζικού, καθώς και το αίμα των ηρωικών νεκρών του 29 Συντάγματος Πεζικού, συνέχεια του οποίου αποτελεί η 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ.
Το ρητό «ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ», υπογραμμίζει την απόφαση του προσωπικού της Ταξιαρχίας να εκτελέσει την αποστολή του, κάθε ώρα και στιγμή, χωρίς να φείδεται κόπου και χρόνου και χωρίς να υπολογίζει σωματική ή ψυχική κόπωση.