ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για ένστολους έχει ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2018;

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για ένστολους  έχει ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  του 2018  που κατατέθηκε στη Βουλή! Επαρκούν για να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ;Ανανέωση θέματος 23:40 21/11/2017

Επιστροφή των υπόλοιπων αναδρομικών η οποία θα παρουσιαστεί ως πλήρης συμμόρφωση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις.

Ωστόσο στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, περιέχεται πρόβλεψη για κονδύλι επιστροφής των αναδρομικών σε δικαστικούς και ένστολους για την περίοδο 2012 - 2014 μόλις 5 εκατομμυρίων ευρώ. την ώρα που τις άλλες χρονιές ξεπερνούσε τα 147 εκατομμύρια.


Προϋπολογισμός 2018: Γιατί αναφέρει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για ένστολουςΤο Armyvoice.gr   είχε επισημάνει στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και του ΑΝΥΘΑ πρόθεση να δοθούν πίσω τα υπόλοιπα  αναδρομικά. Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα σήμερα δήλωσε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων:

Τους οφείλουμε πολλά και περισσότερα τους οφείλει η Πολιτεία. Πολύ σύντομα ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα τα οφειλόμενα προς αυτούς να τα αποδώσουμε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλα τα σχετικά  δημοσιεύματα του Armyvoice.gr


Όπως όμως επισημαίνει ο οικονομολόγος Ηλίας Νατσιούλας τα ποσά που εμφανίζονται είναι μικρά και σίγουρα δεν επαρκούν για επιστροφή αναδρομικών, όπως αρχικά είχαμε ελπίσει και γράψει στο Armyvoice.gr.

Η πρώτη εικασία είναι ότι τα χρήματα που εμφανίζονται ως αναδρομικά είναι η τελευταία δόση που θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Βέβαια, πάντα υπάρχει περιθώριο να αποφασιστεί η επιστροφή και οι δηλώσεις προς τα εκεί συγκλίνουν.

Δείτε την σχετική πρόβλεψη, με τα ποσά που αναφέρει ο προϋπολογισμός του 2018


Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος που κατατίθεται στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής και σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μία νέα περίοδο οικονομικής σταθερότητας.

Όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-21, στα έτη που ακολουθούν, έχει εξασφαλιστεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος ώστε να διευρυνθούν οι παρεμβάσεις

Η συζήτηση του προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή ξεκινά 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδρίασης στην ολομέλεια η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου είναι ονομαστική ψηφοφορία