Στρατηγός Κωσταράκος: Ευθεία επίθεση στο ΓΕΕΘΑ για την άσκηση ΤΑΛΩΣ!

Πυρά κατά του ΓΕΕΘΑ για υποβάθμιση της άσκησης ΤΑΛΩΣ εξαπέλυσε μέσω social media ο Στρατηγός ΚωσταράκοςΠυρά κατά του ΓΕΕΘΑ που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της άσκησης ΤΑΛΩΣ 2017 εξαπέλυσε δημόσια ο Στρατηγός Κωσταράκος.

Ο Έλληνας στρατηγός που ηγείται της ευρωπαϊκής άμυνας, έδωσε τα συγχαρητήρια στους στρατιωτικούς που την εκτέλεσαν και ειδικά στην 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, αλλά την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση προς το ΓΕΕΘΑ, λέγοντας ότι υποβάθμισε ένα πολιτικο-στρατιωτικό γεγονός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η άσκηση ‘’TALOS’’ διεξάγεται ανά δύο έτη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Πολυεθνικού Σχηματισμού Μάχης HELBROC BG, ο οποίος αποτελεί στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Ελλάδα ως έθνος πλαίσιο, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, καθώς και η Σερβία με παρατηρητές.

Σκοπός της άσκησης ήταν η επαύξηση της διαλειτουργικότητας σε εθνικό και σε πολυεθνικό επίπεδο, μεταξύ του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ στην 1η Στρατιά) και του Ελληνικού Στρατηγείου Δυνάμεων της ΕΕ (ΕΣΔΕΕ στην 71 Α/Μ ΤΑΞ), σε επιχειρήσεις χειρισμού κρίσεων.


Ειδικά φέτος η άσκηση έκλεισε 10 χρόνια και θα ήταν αναμενόμενο να δοθεί έμφαση και φυσικά θα ήταν ευκαιρία να επικοινωνηθεί η ηγετική θέση της χώρας μας στο συγκεκριμένο Battlegroup.

Αντί αυτού, δεν παρευρέθηκε καν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ούτε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ούτε καν προσκλήθηκε ο Στρατηγός Κωσταράκος, ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας.


Παρόντες την περασμένη Παρασκευή στην τελική φάση της άσκησης ήταν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ανδρέας Μαρκίδης, καθώς και εκπρόσωποι, αλλά όχι οι Αρχηγοί, των Ενόπλων Δυνάμεων, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας και οι Ακόλουθοι Άμυνας Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Σερβίας.