Συλλήψεις Κούρδων στο Παγκράτι, πριν την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα

Συλλήψεις Κούρδων στο Παγκράτι, πριν την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα - Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και σε άλλες περιοχές
Συλλήψεις Κούρδων έγιναν από την αντιτρομοκρατική κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Παγκράτι. Η επιχείρηση γίνεται λίγο πριν την ιστορική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει το www.newsit.gr επεισοδιακή ήταν η προσαγωγή ατόμου κουρδικής καταγωγής στο Παγκράτι. Όταν άντρες της αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ προσπάθησαν να τον προσαγάγουν εκείνος έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν και την αστυνομία. Αυτή την ώρα ερευνάται το διαμέρισμά του.

Ταυτόχρονα ερευνώνται και άλλα δυο διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο.


Τι έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στα διαμερίσματα


Από τις έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί καλώδια, ρολόγια, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα κινητά τηλέφωνα. Εκτιμάται ότι τα πρώτα θα χρησίμευαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Βρέθηκα επίσης βάζα με άγνωστη ύλη που θα εξεταστεί από το γενικό χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση συνδέεται με την μεταφορά οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 από άτομα κουρδικής καταγωγής ανοικτά της Χίου. Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.