Σάμος: γρίφος για δυνατούς λύτες - Είναι παραμεθόριος ή όχι το νησί;

Σάμος: γρίφος για δυνατούς λύτες - Είναι παραμεθόριος ή όχι το νησί; Γιατί ένα απλό στην επίλυση πρόβλημα ταλαιπωρεί για χρόνια το προσωπικό;


Η μέριμνα υπέρ του προσωπικού πολλές φορές γράφεται με μελάνι που μάλλον ξεγράφει. Διαρκεί μόνο τόσο ώστε να συγκεντρώσει την απαραίτητη θετική δημοσιότητα και τις εντυπώσεις και μετά τα πράγματα γυρνούν στην πραγματικότητα που είναι συνήθως αμείλικτη.

Γιατί το λέμε αυτό; Υπάρχει ένα πρόβλημα που επί χρόνια ταλανίζει το προσωπικό που υπηρετεί στο νησί.

Το νησί ολόκληρο θεωρείται παραμεθόριος και τρανή απόδειξη αποτελεί τόσο ο νόμος περί παραμεθορίου που ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους, όσο και η πρόσφατη ονομαστική αναφορά στο νόμο που αφορά το επίδομα παραμεθορίου που θεσπίστηκε για τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.Ωστόσο, τρια στρατόπεδα στο νησί, για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν παίρνουν μόρια παραμεθορίου, αλλά μόρια των στρατοπέδων που βρίσκονται στην περιφέρεια της Αθήνας!

Δηλαδή, όσοι υπηρετούν σε αυτά τα τρία στρατόπεδα, αντί να παίρνουν 4 μόρια τον μήνα λόγω παραμεθορίου, παίρνουν 1,75 μόρια, με αποτέλεσμα ναι μεν πρακτικά να υπηρετούν στην παραμεθόριο, αλλά αυτή η υπηρεσία τους να μετράει σαν να βρίσκονταν στην Αττική!

Θα ασχοληθεί άραγε κάποιος σοβαρά με αυτό το θέμα ή θα κοροϊδεύουν διαρκώς τα στελέχη; Και είναι θέμα που δεν έχει οικονομική επίπτωση, καθώς ούτως ή άλλως είναι από τους δικαιούχους του επιδόματος παραμεθορίου!