ΠΟΜΕΝΣ: Αποφάσισαν να προασπιστούν τη διαφάνεια ή και να την επιβάλλουν

ΠΟΜΕΝΣ: Αποφάσισαν να προασπιστούν τη διαφάνεια ή και να την επιβάλλουν, οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργανώσεων που συναντήθηκαν στην Λάρισα


Συνάντηση εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και όπως μαθαίνουμε οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Κατ' αρχήν αποφαίστηκε, όπως άλλωστε έχει προτείνει για λόγους διαφάνειας η ΠΟΜΕΝΣ, να γίνουν οι εκλογές στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις ταυτόχρονα μέσα στον Ιανουάριο, με πιο πιθανή ημερομηνία την 21η Ιανουαρίου 2018.

Μέχρι τότε θα ανοίγουν οι εγγραφές μελών για όλες τις Ενώσεις, ώστε να επιτευχθεί η πιο ευρεία δυνατή συμμετοχή των στρατιωτικών.


Παράλληλα θα απαιτηθεί να γίνει το ίδιο σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα από τις οργανώσεις που έχουν σπεύσει να ανακοινώσουν πρακτικά εν κρυπτώ αποτελέσματα εκλογών ή ίδρυση νέων ενώσεων, χωρίς τη μαζική συμμετοχή των στρατιωτικών.


Οι περιτπώσεις αυτές είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Σκοπός είναι οι απόλυτα διαφανείς αλλά και μαζικές εκλογικές διαδικασίες, ώστε και το αποτέλεσμα να εκπροσωπεί μεγάλο αριθμόσ τρατιωτικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και δεν μπορούν να τα διακδικήσουν με άλλο τρόπο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.