Πολεμική αεροπορία: Δεν πετάει το εκπαιδευτικό βασικού σταδίου

Πολεμική αεροπορία: Δεν "πετάει" το εκπαιδευτικό βασικού σταδίου - Πού "κολλάει" η αντικατάσταση των Τ-41


Πολεμική αεροπορία: Δεν "πετάει" το εκπαιδετικό βασικού σταδίουΟ Αρχηγός ΓΕΑ, Χρήστος Χριστοδούλου μπορεί στην πρόσφατη συνέντευξή του «εφ’ όλης της ύλης» να αναφέρθηκε με ενθαρρυντικό τρόπο στην προοπτική αντικατάστασης των Τ-41 ως «ζήτημα που απασχολεί εδώ και καιρό την ηγεσία της ΠΑ» σημειώνοντας πως το «πακέτο» της προμήθειας της τάξης των 7,5 εκ ευρώ είναι ήδη προϋπολογισμένο από τα υφιστάμενα λειτουργικά κονδύλια της ΠΑ αλλά το σχετικό πρόγραμμα όχι μόνο δεν «πετάει» αλλά διαφαίνεται και αδιέξοδο.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος κατά σειρά διαγωνισμός που «έτρεχε» από το καλοκαίρι, μετά από μια μακρά περίοδο αξιολόγησης ακυρώθηκε και τα ενδιαφερόμενα μέρη κλήθηκαν σε διαβουλεύσεις ενόψει τρίτης προσπάθειας.


Η πρώτη προσπάθεια έπεσε θύμα της αστοχίας να υπολογιστεί  το δυνητικό κόστος και ο διαγωνισμός «βγήκε» με προϋπολογισμό κάτω από το μισό του (ρεαλιστικού) κόστους και φυσικά κανείς δεν προσήλθε.

Όταν  η «γκάφα» έγινε αντιληπτή άρχισε το κόψιμο και ράψιμο προκειμένου να προσαρμοστούν τα διαθέσιμα χρήματα στις ανάγκες.

Κάπου εκεί όμως οι πληροφορίες έλεγαν ότι «κόπηκαν» και πολλές από τις θετικές αρχικές προβλέψεις του νέου εκπαιδευτικού (ανάμεσά τους και το glass cockpit) που όμως θα κληθεί να υπηρετήσει την ΠΑ για πολλές δεκαετίες.

 Γνώστες μάλιστα του θέματος ανέφεραν ότι οι περικοπές υποβάθμισαν σημαντικά τη δυνητική αξία των νέων εκπαιδευτικών.


Παρόλα αυτά ο νέος διαγωνισμός έγινε αλλά… τζίφος!


Διαβάστε την συνέχεια στο ptisidiastima.com