Ο Ριζοσπάστης "μπαίνει" στα στρατόπεδα!

Ο Ριζοσπάστης "μπαίνει" στα στρατόπεδα! - Μια νέα ενότητα που αφορά την ζωή στα στρατόπεδα εγκαινιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο η εφημερίδα του ΚΚΕ

Μια νέα ενότητα εγκαινιάζει από αυτήν την Κυριακή ο «Ριζοσπάστης», με δυο σελίδες στη θεματολογία του που θα περιλαμβάνουν ειδήσεις, σχόλια και άρθρα για τους στρατευμένους, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα που διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, στόχος της προσπάθειας που θα δημοσιεύεται κάθε 15 ημέρες είναι να αναδείξουν τα προβλήματα και τις συνθήκες ζωής στα στρατόπεδα, στις υπηρεσίες, όπως και τις θέσεις του ΚΚΕ.


Πιο συγκεκριμένα γράφει η εφημερίδα:

«Φιλοδοξία» μας είναι οι σελίδες αυτές να γίνουν η φωνή όσων αγωνίζονται για να βρεθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, για να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δικαιώματα που έχουν στρατευμένοι, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί, δικαιώματα, που δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων και έχουν και αυτά κατακτηθεί με αγώνα.

Θέλουμε να δυναμώσει η φωνή όσων αγωνίζονται ενάντια στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, τις επεμβάσεις, τους πολέμους «για τ' αφέντη το φαΐ».


Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους αντιλαμβάνονται και νιώθουν ότι τα συμφέροντά τους είναι με το μέρος του λαού, των οικογενειών τους και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Που είναι ενάντια στην καταστολή απέναντι στο λαό, τους γονείς και τα αδέρφια τους, που αγωνίζονται για να ζήσουν καλύτερα.

Σε όλους που στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας δεν ανέχονται τη φασιστική προπαγάνδα και δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, των νοσταλγών της χούντας και των κάθε λογής δικτατόρων, των πατριδοκάπηλων που στηρίζουν το σύστημα.

Ξεκινάμε λοιπόν.