Ο Κωσταράκος συναντήθηκε με Κικίλια - Σενάρια για το ΥΠΕΘΑ!

Σενάρια πυροδότησε άμεσα η συνάντηση που είχε ο Στρατηγός Κωσταράκος με τον Βασίλη Κικίλια στις Βρυξέλλες! Δείτε τι συζητιέταιΤο σενάριο της επιστροφής του στρατηγού Κωσταράκου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας άρχισε κατ' ευθείαν να φουντώνει μετά την συνάντηση που είχε ο Έλληνας Στρατηγός της ΕΕ με τον τομεάρχη άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε από τον Στρατηγό Κωσταράκο για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Άμυνας, τις σχέσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ωστόσο, η συνάντηση πυροδότησε άμεσα σενάρια εμπλοκής του Στρατηγού Κωσταράκου στην πολιτική σκηνή της χώρας, δεδομένης και της ολοκλήρωσης της θητείας του τον Νοέμβριο του 2018 στο τιμόνι της ευρωπαϊκής άμυνας.


Το ενδιαφέρον βέβαια, είναι ότι ο στρατηγός δεν βγαίνει να διαψεύσει τα σενάρια που τον φέρουν μάλιστα ακόμα και να επιστρέφει ως υφυπουργός στο ΥΠΕΘΑ.

Ένα τέτοιο σενάριο είναι φυσικό να προκαλεί δυσαρέσκεια σε όσους είχαν δυσαρεστηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΓΕΕΘΑ. Και σίγουρα ήταν λίγοι.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν και η ποινή που είχε "ρίξει" στον σημερινό σύμβουλο του Πάνου Καμμένου Συνταγματάρχη Τσουκαράκη.


Η 10ήμερη ποινή αναιρέθηκε αργότερα από το διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώ ο Τσουκαράκης συνέχισε με αναφορά κατά του στρατηγού Κωσταράκου, η οποία απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα του αναθεωρητικού δικαστηρίου.

Το ενδεχόμενο να βρεθεί και πάλι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σίγουρα είναι ένα σενάριο που μπορεί να προκαλεί φόβο για συνέχιση της διαμάχης.