Λοβέρδος: Η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία φέρει την υπογραφή του Τσίπρα

Λοβέρδος: Η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα - "Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες"


Λοβέρδος: Η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία φέρει την υπογραφή του ΤσίπραΝέες αποκαλύψεις σχετικά με την συμφωνία για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία καθώς και την εμπλοκή τόσο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σ'αυτή, έκανε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Λοβέρδου «υπάρχει απόφαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) με την υπογραφή μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, κάτι που αποδεικνύει ότι τα μέλη γνώριζαν».


"Αυτό το έγγραφο που φέρει και την υπογραφή του ΚΥΣΕΑ, ουδέποτε το αναγνώρισαν οι Σαουδάραβες καθώς δεν αποτελούσε διακρατική συμφωνία" τόνισε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε: "Το κείμενο της δήθεν διακρατικής συμφωνίας επισυνάπτεται στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ και εγκρίθηκε από αυτό με τις πλημμέλειες του" καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πει εάν είχε γνώση του κειμένου.Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ ανέφερε παράλληλα πως το κείμενο ήταν σε γνώση και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.


Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε:  "Οι κανονικοί εκπρόσωποι των Σαουδαράβων, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Ριάντ προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στις 24 Αυγούστου, ήταν πέντε άνθρωποι -3 αξιωματικοί και 2 μεταφορείς- οι οποίοι δεν το αναγνώρισαν ως αληθινό» ενώ πρόσθεσε πως "ήρθαν οι άνθρωποι εδώ, πήγαν στο υπουργείο Άμυνας –όπως αναφέρεται στο πρακτικό που κατέθεσα στη Βουλή- και τους είπαν ότι δεν αναγνωρίζουμε καμία συμφωνία που έχει υπογραφεί".


Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως "ο υπουργός, Πάνος Καμμένος, είπε πως δεν έγινε η διακρατική συμφωνία. Η Ελλάδα εδώ δεν είναι αγοράστρια. Είναι πωλήτρια και ήταν να εισπράξουμε 66 εκατομμύρια ευρώ και όταν, με ευθύνη σου, δεν εισπράξεις τότε προφανώς υπάρχουν και ευθύνες".


Πηγή: parapolitika.gr