Λίβανος - Ισραήλ σε κόκκινο συναγερμό! Με το δάχτυλο στη σκανδάλη!

Λίβανος - Ισραήλ σε κόκκινο συναγερμό! Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο ο στρατός στα σύνορα των δυο χωρών 
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του στρατού του Λιβάνου κάλεσε «σε πλήρη ετοιμότητα» στα νότια σύνορα της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι απειλές του ισραηλινού εχθρού και οι παραβιάσεις του», επεσήμανε σήμερα ο στρατός σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Ο διοικητής του στρατού, ο στρατηγός Ζοζέφ Αούν, κάλεσε τους στρατιώτες να επαγρυπνούν για «τη σωστή εφαρμογή» της απόφασης 1701 του ΟΗΕ για τη «διασφάλιση της σταθερότητας» στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο στρατός του Λιβάνου είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στη δική του πλευρά των συνόρων βάσει την απόφασης αυτής, με την οποία τερματίστηκε το 2006 ο πόλεμος μεταξύ της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.


Η Χεζμπολάχ δήλωσε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Σαουδική Αραβία πίεσε το Ισράηλ για να επιτεθεί στο Λίβανο.

Η Αραβική Λίγκα τη Δευτέρα από το Κάιρο όπου συνήλθε καταδίκασε το Ιράν και την Χεζμπολάχ, και το κατηγόρησε  για τρομοκρατία και ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις » σε όλην την περιοχή.


Εις απάντηση στην Αραβική Λίγκα ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν υποστήριξε την Χεζμπολάχ, αναφέροντας ότι η χώρα του υποβλήθηκε στην ισραηλινή επιθετικότητα για δεκαετίες και ότι έχει το δικαίωμα να προστατευθεί.

« Ο Λίβανος αποδείχθηκε αξιόμαχος έναντι της ισραηλινής επίθεσης από το 1978 ως τον πόλεμο του 2006. Ήταν ικανός ν΄απελευθερώσει τη γη του. Οι ισραηλινές απειλές είναι πάντα σ΄εξέλιξη. Οι λιβανέζοι έχουν το δικαίωμα να τις καταπολεμήσουν και να τις αποτρέψουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα », δήλωσε ο Michel Aoun.