Κύπρος: Ποιά η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά

Κύπρος: Ποιά η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά - Η δέσμευση του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη.


Κύπρος: Ποιά η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική ΦρουράΑυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, έτσι ώστε πριν το τέλος του χρόνου, να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.


Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας για τους Κανονισμούς Υπαξιωματικών, ο κ. Φωκαϊδης υπογράμμισε πως δεν θα ήθελε να προβεί σε κανένα σχόλιο που να συντείνει στη διαμόρφωση κλίματος αντιπαράθεσης με την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, "με την οποία έχουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε άριστη συνεργασία"."Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να υπηρετήσουμε αυτό που αποτελεί προτεραιότητα, την Εθνική Φρουρά και την άμυνα της χώρας, μακριά από κομματικές ή ιδεολογικές διαφορές, ακόμα κι αν βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου", πρόσθεσε.


Ο κ. Φωκαϊδης επισήμανε πως: "...αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, που είμαι πεπεισμένος ότι με τη συνεργασία όλων μας μπορεί να έχει αίσια κατάληξη έτσι ώστε πριν το τέλος του χρόνου, να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για δεκαετίες, με τη ψήφιση και των τριών Κανονισμών που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής".


"Η εξέλιξη αυτή θα στείλει και ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, τουλάχιστον στο εθνικό θέμα της Άμυνας, μπορεί να λειτουργεί με όρους εθνικής συνεννόησης", κατέληξε ο κ. Φωκαϊδης.


Πηγή: mignatiou.com