Καμμένος: Υπάρχουν τουρκικές δραστηριότητες σε περιοχές εθνικού ενδιαφέροντος!

Καμμένος: Τουρκικές δραστηριότητες σε περιοχές εθνικού ενδιαφέροντος, αποκαλύπτει ο ΥΕΘΑ σε απάντησή του στην Βουλή!
Τουρκικές δραστηριότητες σε περιοχές εθνικού ενδιαφέροντος αποκαλύπτει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος!
Απαντώντας σε ερώτηση για την επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου Χακάν Τσαβούσογλου στη Θράκη, ο κ. Καμμένος δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει.

Ωστόσο κάνει ένα βήμα αποκαλύπτοντας πως υπάρχουν τουρκικές δραστηριότητες σε περιοχές εθνικού ενδιαφέροντος τις οποίες το ΥΠΕΘΑ μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούν στενά!


Δείτε τη  σχετική απάντηση στην Βουλή:


Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε o βουλευτής κύριος Θεόδωρος Καράογλου με θέμα «Προκλητική επίσκεψη του Τούρκου Αντιπροέδρου στη Θράκη» σας γνωρίζω ότι τα επιμέρους ερωτήματα που τίθενται στην ερώτησή σας εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ και αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Σε ό,τι αφορά στις τουρκικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στις περιοχές της εθνικής μας δικαιοδοσίας, παρακολουθούνται στενά με ιδιαίτερη προσοχή ενώ κάθε παραβατική δραστηριότητα, αντιμετωπίζεται άμεσα και αποφασιστικά, με σοβαρότητα και ψυχραιμία χωρίς να μένει καμία προκλητική ενέργεια αναπάντητη, αποφεύγοντας όμως να οδηγηθούμε σε μια τεχνητή κατάσταση κλιμάκωσης και έντασης.

Τέλος, το ΥΠΕΘΑ σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, παρακολουθεί στενά και αξιολογεί με ιδιαίτερη προσοχή τις τουρκικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές εθνικού ενδιαφέροντος, με προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα, υπό το πρίσμα των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου και με παράλληλη αμυντική θωράκιση της χώρας μέσω της διατήρησης και  επαύξησης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.