Ίμια: Σκηνοθετούν επεισόδια οι Τούρκοι και τα διοχετεύουν σε ελληνικά ΜΜΕ

Ίμια: Σκηνοθετούν επεισόδια οι Τούρκοι και τα διοχετεύουν σε ελληνικά ΜΜΕ μέσω ελέγχου των δικών τους μέσων ενημέρωσης - Ξεκίνησαν υβριδικό πόλεμο!

Νέο «επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βλέπουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας τα οποία κάνουν λόγο για εμπόδια στον… «δρόμο» πλοίων του ελληνικού Λιμενικού Σώματος προς τα Ίμια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, γίνεται αναφορά σε εμπόδιο της τουρκικής ακτοφυλακής σε ελληνικά πλοία να προσεγγίσουν τη βραχονησίδα. Των Ιμίων.

Όπως μεταδίδεται, «η τουρκική ακτοφυλακή πρόσεξε την κινητικότητα των ελληνικών πλοίων, όταν ξεκίνησαν από την Κω και την Κάλυμνο, και αμέσως κινητοποιήθηκε και ‘δεν έδωσε άδεια στα σκάφη του ελληνικού λιμενικού να προσεγγίσουν τα Ίμια με αποτέλεσμα να αποσυρθούν στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο».


Η τουρκική ακτοφυλακή συνέχισε τις περιπολίες της σε απόσταση 5-10 μέτρων από τις βραχονησίδες Ίμια, ενώ Έλληνες ψαράδες που προσπάθησαν επίσης να πλησιάσουν την περιοχή αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω, προσθέτουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρεται ωστόσο, στις 4 Νοεμβρίου τουρκικά και ελληνικά σκάφη είχαν πλησιάσει τις βραχονησίδες προκειμένου να διασώσουν παράνομους μετανάστες που ναυάγησαν ανοιχτά των Ιμίων.